Utsolgt for iPhone etter priskutt

1.700 kroner ble for billig. Britiske butikker ble raskt tømt for Apple's lovpriste mobil.

Utsolgt for iPhone etter priskutt

1.700 kroner ble for billig. Britiske butikker ble raskt tømt for Apple's lovpriste mobil.

Apple's iPhone har tatt markedet med storm, selv om mobilen bare har vært på markedet i kort tid, og selv om den offisielt sett ikke selges til alle land.

I Storbrittania ble prisen for den billigste modellen kuttet med 100 pund, og dermed kostet den bare 169 pund, noe som tilsvarer litt over 1.700 norske kroner.

Når man kjøper en Apple iPhone binder man seg til en operatør, men sperren på mobilen har tilsynelatendevært overaskende lett å omgå. I Norge har Telenor tidligere sagt at de har mer enn 5.000 iPhone-brukere i sitt norske telenett.

Når man kjøper en slik mobil, så må man samtidig inngå abonnement hos en teleoperatør i landet man kjøper den i, men denne begrensningen har vist seg å være lett å omgå. Abonnementet begynner ikke å løpe før man aktiverer mobilen, og hvis det ikke gjøres slipper man å betale.

I Storbrittania ble 8 gigabyte-utgaven solgt for 169 pund, mens 16 gigabyte-versjonen ble solgt for 329 pund. Sistnevnte skal også ha blitt utsolgt i løpet av forrige uke, men digi.no var tilstede i Storbrittania og den var tydeligvis fortsatt tilgjengelig i noen butikker.

Dagens utgave av iPhone støtter ikke 3G, bare Edge. Det forventes imidlertid at en ny utgave med 3G og muligens også GPS skal komme 9. juni.

    Les også:

Til toppen