BEDRIFTSTEKNOLOGI

Utsolgt og godt toppet konferanse

Uten et eneste ledig sete, og med toppsjefene for to av Nordens største IT-selskap som innledere, åpnet konferansen "Voice on the Net" mandag morgen.

Frode Eriksen
8. juni 1998 - 09:11

Det er Jeff Pulver som står bak konferansen, som for første gang er lagt til Europa med Telenor Nextel og Ericsson som hovedsponsorer. Begge selskapene stiller med sine toppsjefer på konferansen, henholdsvis nylig tilsatte konsernsjef i Ericsson, Sven-Christer Nilsson, og den noe mer etablerte konsernsjefen i Telenor, Tormod Hermansen. De to konsernsjefene holder sine foredrag tirsdag morgen.

Begge selskapene satser på å ligge i teten når det gjelder IP-telefoni, basert på H.323-standarden. Telenor Nextel er den første teleoperatøren i verden som etablerer et nasjonalt H.323-nett, som med utgangspunkt i standarden gjør det mulig å etablere teletjenester over Internett.

Som en del av dette nettet har Telenor i prøvedrift verdens første Gatekeeper. Flere selskap har Gatekeepere under utvikling, men Ericsson er det første selskapet som har satt den i drift. Gatekeeper er den intelligente delen i et IP-nett, som er en slags bro mellom IP-nett og det ordinære telenettet.

Voice on the Net-konferansen ble utsolgt sist uke, noe som betyr at nesten 600 IP-telefoni interessert fra hele verden bruker Oslo som utgangspunkt for å orientere seg om utviklingen innenfor denne delen av bransjen. Hovedfokus vil ligge på tele- og internettoperatører, neste generasjon teleoperatører og store bedrifter, om hvordan de nærmer seg IP-telefoni, som ventes å gjøre store innhugg i tradisjonell telefoni.

I tilknytning til konferansen vil det være en utstilling der bedrifter og organisasjoner innenfor IP og telekom presenterer seg selv og produkter relatert til tale på Internett.

digi.no kommer tilbake med mer fra Voice on the Net-konferansen utover dagen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.