BEDRIFTSTEKNOLOGI

Utstyrer bærbar kraft-PC med to skjermer

Dersom 17 tommers skjerm ikke er nok, kan du felle ut en ekstra - for eksempel til e-posten.

Lenovo Thinkpad W700ds med to skjermer, tegnebrett og numerisk tastatur.
Lenovo Thinkpad W700ds med to skjermer, tegnebrett og numerisk tastatur.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. des. 2008 - 10:48

Behovet for skjermplass øker når PC-brukerne benytter flere applikasjoner på en gang. Selv ved enkle bruksområder som surfing på nettet eller e-posthåndtering kan det være nyttig å kunne plassere to vinduer ved siden av hverandre på skjermen. Mange websider er i dag tilpasset en bredde på minimum 1024 piksler. Da må skjermen ha en horisontal oppløsning på minst 2048 piksler for at man skal kunne se to sider på en gang, uten av vinduene overlapper hverandre.

Det er brukbare muligheter til å gjøre dette dersom man har en separat skjerm. Separate skjermer er tilgjengelige i størrelser på opptil 30 tommer og med horisontal oppløsning på i alle fall 2560 piksler.

Verre er det dersom man benytter en bærbar PC og skal frakte den med seg. Det er sjelden aktuelt å ta med en separat skjerm, og de bærbare PC-ene blir tunge upraktiske å ta med seg dersom den integrerte skjermen blir for stor.

Lenovo skal i januar lansere en bærbar PC som møter denne utfordringen på en ny måte. Selskapets ThinkPad W700ds-modeller vil utstyres med en sekundær skjerm på 10,6 tommer, som kan felles ut på siden av den vanlige 17-tommers skjermen.

Den sekundære skjermen, som er LED-opplyst, har en oppløsning på 768x1280 piksler og er derfor egnet til programmer som tar mest plass i høyderetningen. Hovedskjermen har på sin side en oppløsning på 1920x1200 piksler. Dette gir til og med plass til et separat, numerisk tastatur.

W700-maskinene er spesielt egnet for konstruktører og designere. I forkant av tastaturet er det integrert et digitalt tegnebrett. Maskinen leveres med Quadro FX grafikkprosessor fra Nvidia og kan settes opp med en RAID-basert harddiskløsning eller flashbasert minne (SSD).

Maskinen leveres med 4 gigabytes systemminne og Intel Turbo memory på opptil 4 gigabytes. Prosessorutvalget inkluderer to- og firekjernede prosessorer fra Intel.

Utstyrt med to skjermer og én harddisk veier maskinen 4,96 kg. Når den er slått sammen, er høyden på opptil 52,2 mm, drøyt en centimeter mer enn modellen med enkel skjerm.

Lenovo Thinkpad W700ds med to skjermer, tegnebrett og numerisk tastatur.
Lenovo Thinkpad W700ds med to skjermer, tegnebrett og numerisk tastatur.

Lenovo skal selv ikke ha publisert informasjon om den kommende PC-en, men det har IBM.

Ifølge Engadget vil startprisen på den nye maskinen være 3600 dollar.

Eweek har publisert flere bilder av maskinen på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.