UTVIKLING

Utstyrer Dreamweaver med egen HTML5-pakke

Det er ikke bare Flash som gjelder for Adobe.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. mai 2010 - 12:17

Adobes Flash-teknologi har vært gjenstand for en opphetet debatt de siste månedene, men selskapet satser ikke alt på ett kort. Selskapets viktigste verktøy for webutvikling og -design, Dreamweaver, som nylig ble tilgjengelig i CS5-utgaven, fokuserer minst like mye på webstandarder som på proprietær Adobe-teknologi.

I går, i forbindelse med Google I/O-konferansen, kunngjorde Adobe at en HTML5-spesialisert utvidelse til Dreamweaver CS5 nå er fritt tilgjengelig for nedlasting på denne siden.

HTML5 Pack-utvidelsen inneholder ifølge Adobe ny kode som lokaliserer HTML5- og CSS3-funksjoner, noe som skal gjøre det enklere for utviklerne å utnytte HTML5-tagger. Tillegg inkluderer også en oppdatering av den integrerte WebKit-motoren som gir forbedret støtte for video og lyd i Live View-funksjonen i verktøyet.

Videoen nedenfor viser demonstrasjonen Kevin Lynch, teknologisjef i Adobe, holdt under Google I/O i går. Han går blant annet gjennom hvordan man på samme tid kan jobbe med stilsett for ulike skjermstørrelse, bruk av CSS-overganger og integrasjon mellom SVG, CSS og JavaScript.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.