Utstyrer Firefox med kommandolinje

Åpner for nye verktøy til webutviklere.

Utstyrer Firefox med kommandolinje
Kommandolinjen kan testes i Nightly-utgaven av Firefox. Bilde: digi.no

Mozilla skal i løpet av høsten utstyres med en ny verktøylinje for utviklere. Blant funksjonaliteten denne linjen skal tilby, er et kommandolinjegrensesnitt. Planen er at kommandolinjen skal gi rask tilgang til mengder små verktøy og eksperimentelle egenskaper, også til brukeren selv legger til.

Grafiske brukergrensesnitt har sine fordeler, men de har det med å bli uoversiktlige og tungvinte å bruke når valgmulighetene blir for mange. Så lenge brukeren vet hva han eller hun er på jakt etter, er det ofte langt raskere og enklere å skrive inn navnet på kommandoen.

En bekreftelse på dette er søkefeltet i blant annet nyere Windows-utgaver, hvor man kan skrive inn navnet på applikasjonen eller verktøyet man ønsker å starte, uten å måtte lete etter snarveien i startmenyen eller på skrivebordet.

I et blogginnlegg skriver Mozilla Joe Walker at det jobbes med å sette sammen en liste med kommandoer som skal gjøres tilgjengelige via kommandolinjegrensesnittet, noe som trolig også vil inkludere systemnivå-kommandoer.

Den nye verktøylinjen kan allerede testes i Nightly-utgaven av Firefox, ved å aktivere den med brukervalget «devtools.toolbar.enable» via about:config.

Det er ventet at verktøylinjen vil bli inkludert i Firefox 16 eller 17.

    Les også:

Les mer om: