Utstyrer nettbrett med innebygd projektor

Stor Yoga-lansering fra Lenovo.

Utstyrer nettbrett med innebygd projektor
Lenovo Yoga Tablet 2 Pro har innebygd projektor i foten. Bilde: Lenovo

Lenovo kunngjorde i går at selskapets Yoga-produktfamilie med nettbrett og 2-i-1-maskiner blir utvidet med flere nye produkter de neste månedene.

Produktnyheter i eksisterende produktfamilier dreier seg vanligvis mer om evolusjon enn revolusjon. Slik er det også med de nye Yoga-produktene, men det er likevel nyheter her som fortjener å bli nevnt.

Den kanskje mest oppsiktsvekkende nyheten er at det nye, Android-baserte nettbrettet Yoga Tablet 2 Pro er utstyrt med en integrert Pico-projektor. Det gjør det mulig å projisere et bilde på opptil 50 tommer på en vegg eller andre flater. Oppløsningen er dog ikke høyere enn 854×480 piksler, ifølge Yahoo Tech, noe som nok begrenser nytteverdien ganske mye. Projektoren skal dog kunne brukes i opptil tre timer før batteriet er tomt.

Den 13,3 tommer store skjermen til nettbrettet har derimot 2560×1440-oppløsning. Det loves opptil 15 timers batteritid, men samtidig en vekt på nesten en kilo. Tykkelsen er på mellom 3,7 og 12,6 millimeter. Enheten er betydelige tykkere ved foten, som også inneholder en støtte, enn i motsatt ende. Brettet leveres med 2 gigabyte RAM, en firekjernet Intel Atom-prosessor og 32 gigabyte lagringsplass, pluss støtte for SD-kort. Veiledende pris starter på 500 dollar i USA hvor den kommer i salg om noen få uker. Enheter med 4G-støtte koster mer.

Windows og Android

Lenovo avduket i går også produktserien Yoga Tablet 2. Den største nyheten her er at enhetene også kan leveres med Windows 8.1, til kunder som ønsker dette i stedet for Android. Uavhengig av operativsystem kan enhetene leveres med skjerm på 8 eller 10 tommer med full HD-oppløsning, firekjernet Atom-prosessor, to gigabyte med minne og omtrent samme vekt – mellom 419 og 629 gram, avhengig av modell. Android-versjonene utmerker seg med opptil 18 timers batteritid mot Windows-utgavenes 15 timer. Men Windows-utgavene har 32 gigabyte lagringsplass mot Android-utgavenes 16 gigabyte. Windows-utgavene har dessuten flere tilkoblingsmuligheter.

I alle fall Windows-utgaven av Lenovo Yoga Tablet 2 kan leveres med tastatur.
I alle fall Windows-utgaven av Lenovo Yoga Tablet 2 kan leveres med tastatur. Bilde: Lenovo

Android-versjonene er allerede tilgjengelige via Lenovos egen nettbutikk. Prisene for 8- og 10-tommeren starter på henholdsvis 250 og 300 dollar. Modellen med 8 tommers skjerm og Windows kommer om noen uker. Den koster fra 300 dollar. 10-tommers-utgaven koster derimot hundre dollar mer, noe som trolig skyldes at Microsoft bare tilbyr Windows-lisenser gratis til enheter med mindre skjerm enn 9 tommer.

For alle modellene kommer eventuell 4G-støtte i tillegg.

2-i-1

Det tredje produktet Lenovo avduket i går, er Yoga 3 Pro, en lettere og modernisert utgave av dagens Yoga 2 Pro. Dette er en enhet som kan fungerer både som bærbar pc og nettbrett. Maskinen har samme skjerm som tidligere, 13,3 tommer med 3200x1800-oppløsning.

Lenovo Yoga 3 Pro
Lenovo Yoga 3 Pro Bilde: Lenovo

Hengslingen av skjermen er svært avansert. Mens skjermen til forrige versjon er festet med to hengsler, er skjermen på Yoga Pro 3 festet med seks håndlagede «klokkerem»-hengsler som til sammen består av mer enn 800 deler av stål og aluminium. Hengslene bidrar til å den reduserte tykkelsen og vekten. Skroget er gjort 17 prosent tynnere – 12,8 mm, mens vekten er redusert med 14 prosent, til 1,19 kg.

Lenovo Yoga 3 Pro er utstyrt med helt spesielle hengsler.
Lenovo Yoga 3 Pro er utstyrt med helt spesielle hengsler. Bilde: Lenovo

Nytt er også bruken av Intels Core M-70-prosessorer. Maskinen leveres med SSD på opptil 512 gigabyte og inntil 8 gigabyte med RAM. Det loves en batteritid på opptil 9 timer. Den nye modellen kommer i salg i USA i slutten av måneden med en veiledende pris som starter på 1349 dollar.