Utveksler trusselinfo med Cyberforsvaret

– Gir bedre evne til å forsvare norske virksomheter, sier Mnemonic.

Cyberforsvaret er avhengig av et bredt samarbeid for å kunne takle sine oppgaver best mulig. Nå inngår de et nytt samarbeid med Mnemonic. (Arkivfoto fra en forsvarsøvelse).
Cyberforsvaret er avhengig av et bredt samarbeid for å kunne takle sine oppgaver best mulig. Nå inngår de et nytt samarbeid med Mnemonic. (Arkivfoto fra en forsvarsøvelse). Bilde: Daniel Nordby, Forsvarets ingeniørhøgskole
14. des. 2015 - 11:31

Den norske IT-sikkerhetsfirmaet Mnemonic etablerer et formelt og gjensidig samarbeid med Cyberforsvaret. Ikke bare som leverandør av kompetanse og løsninger som tidligere.

En avtale signert i forrige uke gjør partene i stand til å dele trusselinformasjon med hverandre. Dette er en type innsikt som vil gjøre norske virksomheter bedre rustet til å motstå dataangrep, mener selskapet.

Mindre byråkrati

– Ved å dele mer informasjon øker vi vår felles evne til å forsvare oss. Vi legger ned store ressurser i etterretning, forskning og utvikling, noe som setter oss i en unik posisjon til å bidra, sier daglig leder Tønnes Ingebrigtsen i Mnemonic.

Informasjon, men kanskje også metodikk er aktuelt å dele med landets kyberforsvar. Dette uten å måtte gå omveien om byråkratiet, utdyper han overfor digi.no.

– Vi har ganske åpne samtaler, sier Ingebrigtsen om det nye samarbeidet.

Flere partnere

Avtalen åpner også for gjensidige bidrag til workshop, kurs eller andre kompetansehevende aktiviteter.

Cyberforsvaret har for øyeblikket tilsvarende avtaler med Telenor og Microsoft, som også omfatter utveksling av kompetanse og trusselvurderinger.

– Samarbeidet med Mnemonic komplementerer og gir et ytterligere perspektiv på trusselbildet. Målet er å ha størst mulig forståelse av hva som er der ute, for å kunne løse vårt oppdrag best mulig, sier kommunikasjonssjef Knut Helge Grandhagen i Cyberforsvaret til digi.no.

Samarbeidet med privat næringsliv kommer i tillegg til et bredt samarbeid og dialog med en rekke andre aktører. Det omfatter tilsvarende kompetansemiljøer i NATO, Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), etterretningstjenesten, politiet og så videre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra