Utvid den bærbare via ExpressCard-porten

Targus har sluppet en dokkstasjon som kan benyttes av alle bærbare PC-er utstyrt med ExpressCard-port.

Utvid den bærbare via ExpressCard-porten

De fleste brukere av moderne, bærbare PC-er lar maskinens ExpressCard-port være i fred. Denne porten har erstattet den vanlige PCMCIA-porten som eldre, bærbare maskiner var utstyrt med. For en del år tilbake var bærbare PC-er sjelden utstyrt med innebygd nettverksadapter. Derfor ble PCMCIA-porten ofte brukt til å installere et nettverkskort. Men etter at nettverksadaptere ble bygget inn på hovedkortet til PC-ene, har de færreste hatt noe reelt behov for en slik utvidelsesport — USB er tilstrekkelig til det meste.

Men fordi ExpressCard er basert på PCI Express-teknologien, har innstikkskort av typen ExpressCard tilgang på langt høyere båndbredde enn det USB-enhetene har. Dette åpner for andre muligheter.

Et eksempel på en slik løsning som samtidig har en relativt allmenn profil, er Targus' nye dokkstasjon, som kan benyttes sammen med alle PC-er med ExpressCard-port.

Hensikten med dokkstasjoner er først og fremst å gjøre det enklere å knytte en bærbar PC, som stadig brukes mobilt, til mer eller mindre fast installert utstyr, for eksempel skjerm, tastatur, mus og nettverkskabel på brukerens skrivebord. Men dokkstasjoner kan også gi bærbare PC-er mer funksjonalitet, for eksempel flere tilkoblingsmuligheter, enn de opprinnelig er utstyrt for.

Dette gjelder også Targus ExpressCard Docking Station. Denne leveres med både VGA- og DVI-D-utgang for skjermer og støtter oppløsninger på inntil 1600x1200 med 32 bits fargedybde.

Dokkstasjonen inkluderer dessuten en Gigabit Ethernet-adapter, utganger for 5.1-kanalers lyd, S/PDIF-utgang, seriellutgang og mikrofoninngang. Fire USB-porter er montert på sidene av dokkstasjonen. To av disse kan benyttes som strømforsyning til USB-enheter selv når PC-en ikke er på eller tilkoblet.

Dokkstasjonen leveres kun med drivere til Windows XP og nyere. Den har en veiledende pris i Norge på 1790 kroner.