Utvider datasenteret på Enebakk

En nytt datasenter skal reises på Enebakk like ved Oslo. Det får en kapasitet på 10 MW og blir en utvidelse av Green Mountains datasenter som står der fra før.

Den nye bygningen vil se nesten identiisk ut som den som allerede står på tomta, og settes opp på tomta i bakgrunnen av dette bildet, skriver Green Mountain i pressemeldingen.
Den nye bygningen vil se nesten identiisk ut som den som allerede står på tomta, og settes opp på tomta i bakgrunnen av dette bildet, skriver Green Mountain i pressemeldingen. Foto: Green Mountain
17. nov. 2023 - 10:43

Når det nye datasenteret står ferdig i september neste år får hele anlegget til Green Mountain en samlet kapasitet på 41,5 MW, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet regner med å måtte øke bemanningen med 10-15 personer i forbindelse med utvidelsen av senteret.

Anleggsarbeidet med treetasjes bygget er i gang, og bygget er allerede delvis utleid til en ny stor internasjonal kunde. Det er ikke kjent hvem denne kunden er annet enn at det er en internasjonal teknologiaktør.

Denne kunden skal bruke 5 MW av datasenterets kapasitet til sin virksomhet.

– Vi opplever stor pågang for tiden, og det er gledelig at flere internasjonale kunder ser til Norden for sine datasenterbehov, sier direktør Svein Atle Hagaseth i Green Mountain.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.