Utvider PCI Express med avansert svitsjing

Intel annonserte torsdag at selskapet vil benytte en avansert svitsjespesifikasjon basert på PCI Express i selskapets kommunikasjonsprodukter.

Intel annonserte torsdag at selskapet vil benytte en avansert svitsjespesifikasjon basert på PCI Express i selskapets kommunikasjonsprodukter.

Intel planlegger å ta i bruk den foreslåtte Avanced Switching-spesifikasjonen basert på sammenkoblingsteknologien PCI Express i selskapets viktigste kommunikasjonsprodukter.

    Les også:

Advance Switching-spesifikasjonen er foreslått som en standard-basert, svitsjet sammenkobling og dataoverføringsmekanikk som skal tilby avansert kommunikasjonsfunksjonalitet for sammenknyttede komponenter og systemkort i små til middels store kommunikasjons, lagrings og innebygde bruksområder. Blant funksjonalitetenm som støttes er punkt-til-punkt og multicast nettverkskommunikasjon, metnings- og systemhåndtering, skalerbarhet og støtte for tilnærmet enhver nettverksprotokoll.

Intel oppgir at selskapet vil inkludere de to supplerende teknologien i et stort antall av selskapets kommunikasjonsprodukter. Dette inkluderer nettverks- og lagringsprosessorer, Ethernet-kontrollere og brikkesett som støtter Intels arkitektur for innebygde systemer.

Ifølge planen vil Intel begynne å levere de nye byggesteinene og utviklingsverktøy basert på PCI Express-arkitekturen fra og med slutten av det inneværende året, mens byggesteiner og utviklingsverktøy basert på Advance Switching først vil dukke opp i den første halvdelen av 2005.

Bak Advance Switching-spesifikasjonen står Arapahoe Work Group, et konsortium av selskaper med tilknytning til kommunikasjons- og lagringsteknologi. I tillegg til Intel, er AMD, Dell, IBM, Microsoft, Nokia, Siemens, Sun og Xilinx blant medlemmene.

Til toppen