Utvidet nettallianse 3Com-IBM

3Com og IBM utvider sin allianse for å levere avanserte svitsjeløsninger for intranett med høy båndvidde og web-baserte forretningsapplikasjoner.

3Com og IBM utvider sin allianse for å levere avanserte svitsjeløsninger for intranett med høy båndvidde og web-baserte forretningsapplikasjoner.

3Com og IBM annonserte i går en betydelig utvidelse av sitt nettverkssamarbeid gjennom en avtale om utveksling av teknologi for ATM-svitsjer, samt bruk og salg av hverandres produkter. Dette gjøres for å akselerere leveringen av avanserte stamnett og nettverksløsninger for arbeidsgrupper. Disse løsningene vil ifølge partene gjøre det mulig for kundene å raskere utnytte applikasjoner med høye båndviddekrav, slik som videokonferanser, online finansiell handel, fjernundervisning, medisinsk fjernbehandling og elektronisk handel og banktjenester.

Partnerskapet tillater også begge selskaper å kombinere deres teknologier for raskere å utvikle "cutting-edge" nettverksprodukter.

For eksempel planlegger 3Com å integrere IBMs nestegenerasjons Prizma ATM-brikkesett i framtidige ATM-produkter.

IBM tenker å bruke 3Com nestegenerasjons Fast og Gigabit Ethernet-til-ATM ZipChip teknologi i framtidige stamnett svitsjeprodukter, først i IBMs Super 8260 N-veis multiprotokoll svitsj.

Noen analytikere sier at ATM og Gigabit Ethernet er konkurrerende teknologier. De peker på at omsetningssvikt hos ATM-pioneren Fore Systems viser at ATM taper for Gigabit Ethernet i kampen om nettverkstilknytninger over store avstander.

Til New York Times sier likevel 3Coms senior visepresident, Ron Sege, at de to teknologiene utfyller hverandre og at etterspørselen er økende for begge.

- Vi fortsetter å se en rask vekst i vår ATM-handel, sier han.

IBMs visepresident, Rick McGee, er enig og sier til New York Times at IBMs salg av nettverksvitsjer vokser raskere enn markedet.

Til toppen