BEDRIFTSTEKNOLOGI

Utvidet Windows-støtte i Googles sky

Henvender seg til selskaper som ikke vil satse alt på én nettsky.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. des. 2014 - 10:03

Microsoft elsker Linux, hevder Microsoft-sjef Satya Nadella. Nå kan det vise seg at Google, av samme grunn, ønsker å elske Windows. Begge deler handler selvfølge om nettskyen.

Mange bruker fortsatt Windows, både på server og klient. Det er et område Google nå ønsker å tjene mer penger på, ved å gjøre det enklere å kjøre Windows-servere og applikasjoner i selskapets nettskyplattform.

I går presenterte Google tre nyheter relatert til dette.

Den viktigste er nok at Google nå har kommet med i Microsoft License Mobility-program, noe som innebærer at eksisterende Windows Server-applikasjoner, som SQL Server, SharePoint Sercer, Lync Server og Exchange Server, kan flyttes fra lokale servere og opp i Googles nettsky uten ekstra lisenskostnader. Detaljer om ordningen finnes her.

Google kunngjorde i går også at selskapet har gjort Windows Server 2008 R2 Datacenter Edition tilgjengelig som en betatjeneste i Google Compute Engine. Denne kan tilbys med blant annet lokal SSD-lagring og nettverkstilbudene som selskapet lanserte i begynnelsen av november. Google planlegger også støtte for Windows Server 2012 og 2012 R2.

Den tredje nyheten er at selskapets nettskykunder kan bruke en Chrome-app fra Fusion Labs til å kjøre «remote desktop»-økter på kundenes egne Windows-instanser i Google Compute Engine, uten krav om annen programvare enn Chrome.

På spørsmål fra Gigaom om hvorfor bedrifter som satser på Windows bør velge Googles nettsky framfor for eksempel Microsoft Azure, svarer Greg DeMichillie, Google direktør for produktledelse, at nesten alle bedrifter ønsker å være «multicloud», ikke minst for å unngå innelåsning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.