Utvikler 1000 MIPS prosessoror

Hitachi og SGS-Thompson inngår samarbeid om prosessorer for konsumentelektronikk og multimedia-applikasjoner.

Hitachi og SGS-Thompson inngår samarbeid om prosessorer for konsumentelektronikk og multimedia-applikasjoner.

Ifølge MSNBC vil de to selskapene samarbeide om å utvikle en nye 64-bit SH-5.ST50 serie basert på Hitachis SuperH-arkitektur og SGS-Thompsons ekspertise med 64-bit mikroprosessorer.

Et viktig element i avtalen mellom det europeiske og det japanske selskap, er å etablere en standard kjerne som vil gjøre at produktutviklere kan konvertere sin programvare til nye generasjoner av prosessorene.

- Ved å samarbeide sikter vi mot å etablere en prosessor-industristandard for innlemming i konsumentsystemer, akkurat som x86-familien er industristandarden for personlige datamaskiner, forklarer president i SGS-Thompson, Pasquale Pistoria, i en pressemelding.

Utviklingen av kjernen er ifølge selskapene beregnet til å koste 100 millioner dollar. Prøveutgaver av brikken, som vil bli laget med 0.15 mikron teknologi, vil bli tilgjengelige i andre halvdel av år 2000. Produksjonen vil starte i år 2001.

De nye brikkene vil ifølge MSNBC kunne klare å håndtere 1.000 millioner instruksjoner per sekund (MIPS). Til sammenligning har dagens prosessorer en kapasitet på 100 til 200 MIPS. De nye brikkene øker derfor potensialet for 3D-grafikk og stemmegjenkjenning.

Brikkebaserte systemer er hjertet i ny konsumentelektronikk slik som navigasjonssytemer for biler, PDA-er (personlige digitale assistenter), dekodere for multimedia-tv og Internett-aksess enheter.

Til toppen