BEDRIFTSTEKNOLOGI

Utvikler åpent dataformat for dokumenter

En gruppering som arbeider med spesifisering av webtjenester, søker nå etter en ny standard for å håndtere dokumenter fra kontorapplikasjoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. nov. 2002 - 08:52

Medlemmene av OASIS (Organization for the Advancement of Structured Information Standards) har dannet en arbeidsgruppe for å fremme en åpent, XML-basert (Extensible Markup Language) filformatspesifikasjon for kontorapplikasjoner.

OASIS Open Office XML Format Technical Committee samler representanter fra dataindustrien som engasjerer seg i å etablere et felles datagrensesnitt mellom kontorapplikasjoner og andre applikasjoner som benytter XML.

Gruppens arbeid vil være å utfore et standard dataformat for opprettelsen av innhold som for eksempel tekst, regneark og diagrammer.

- Målet vårt er å oppnå samstemmighet om en åpen standard som vil beskytte innhold - enten det er snakk om en 800 siders flyspesifikasjon eller en juridisk kontrakt - fra å bli låst til et proprietært filformat, forklarer Michael Brauer fra Sun, og formann i OASIS Open Office XML Format Technical Committee, i en pressemelding.

- En standard metode for å behandle og utveksle kontordokumenter vil gi selskaper muligheten til å eie sine egen data og fritt kunne velge verktøy for å vise fram eller redigere informasjonen lenge etter at applikasjonene som er blitt brukt til å opprette dokumentene har kommet og gått.

Sun planlegger å legge fram XML-filformatet som benyttes av OpenOffice.org 1.0-prosjektet for OASIS' tekniske komite under innbyrdes royaltyfrie betingelser, heter det i pressemeldingen fra OASIS.

Microsoft, som også er medlem av OASIS, og som kontrollerer mer enn 90 prosent av markedet for kontorstøtteapplikasjoner, har ifølge News.com inntatt en avventende innstilling.


- Hvis dette viser seg å være noe som vi mener er nødvendig for kundene, kan vi delta, men foreløpig vil vi vente og se, sier Simon Markeds, produktsjef for Office hos Microsoft, til News.com.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.