Utvikler avslørt som svindler

«Bob» satte ut sin egen jobb til Kina. For godt til å være sant?

Utvikler avslørt som svindler
Stjerneutvikleren hevet full lønn uten å løfte en finger, hevder Verizon. Bilde: PantherMedia

En mann midt i 40-årene var regnet som bedriftens beste utvikler, med peiling på alt fra C til C++, Perl, Java, Ruby, PHP og Python.

Men så viste det seg at «Bob» ikke lenger leverte fra seg noe kode. Han skal ha satt ut oppgavene sine til rimeligere kinesiske utviklere, men fortsatte å heve lønn som før.

Forholdet ble først avslørt i en sikkerhetsrevisjon, etter at arbeidsgiveren oppdaget mistenkelig trafikk over sitt sikrede VPN-nett.

Det hevder iallfall sikkerhetsavdelingen i telekomgiganten Verizon i et blogginnlegg. Nettstedet er for tiden overbelastet, men her er en kopi hentet fra Googles cache.

Hvis vi dømme etter den utrolige historien, skal etterforskningen ha avdekket at «Bob» levde herrens glade dager, som stjerneutvikler i det som bare beskrives som en leverandør av kritisk infrastruktur.

I virkeligheten surfet han etter nyheter, kikket på kattevideoer og koste seg på Facebook, LinkedIn og Ebay, bare avbrudd av lengre lunsjer, påstås det.

- Bevisene antyder at han drev tilsvarende svindel overfor flere andre selskaper i området. Alt i alt ser det ut til at han tjente hundre tusener av dollar i året, mot bare å betale rundt 50.000 dollar til et kinesisk konsulentselskap, fortsetter de.

Bob jobber ikke lenger i selskapet, skriver både The Register og danske Computerworld som ser ut til å feste lit til historien.

Les mer om: