Utvikler brenselcelle for dagens bærbare

IBM og Sanyo har designet en brenselcelle som skal kunne brukes med mange av dagens Thinkpad-modeller.

IBM og Sanyo har designet en brenselcelle som skal kunne brukes med mange av dagens Thinkpad-modeller.

Sanyo Electric har sammen med IBM avduket en foreløpig prototyp av en metanoldrevet brenselcelle for IBMs bærbare Thinkpad-PC-er. Det grunnleggende designet er ferdig, og en prototyp som kan levere strøm i opptil åtte timer per patron er utviklet. Prototypen skal kunne brukes i de fleste av dagens og framtidens ThinkPad-modeller, uten at PC-ene først må modifiseres. Prototypen kan benyttes i dagens ThinkPad X-Series, T-Series og R-Series modeller.

Ifølge IBMs pressemelding skal løsningen, som er basert på Sanyos teknologi, inkludere en hjelpebrønn for IBMs Ultrabay Slim Battery. Dette betyr at IBMs batteri både kan fungere som en ekstra strømforsyning eller eller lades opp samtidig som brenselcellen er installert.

    Les også:

Det som ikke kommer så godt fram i pressemeldingen, men som er lett synlig i denne videoen (på japansk), er at brenselcellen på ingen måte er spesielt mobil. Den ser egentlig ut som en trådløs dokkstasjon som PC-en settes oppå, og kobles til PC-en ved hjelp av en kabel til den samme kontakten som brukes for tilkobling av en vanlig strømforsyning. Brenselcellen veier 2,2 kilogram og kan levere en effekt på mellom 12 og 72 watt med en spenning på 16 volt. Metanolpatronene rommer 130 ml.

Det er ikke kjent når brenselcellen eventuelt vil komme i salg.

En annen video skal ha blitt publisert her, men fungerte ikke da artikkelen ble publisert.

Til toppen