Utvikler heldagsbatteri for bærbare PC-er

Matsushita utvikler sammen med Intel et batteri som skal kunne gi strøm til bærbare PC-er en hel arbeidsdag.

Matsushita utvikler sammen med Intel et batteri som skal kunne gi strøm til bærbare PC-er en hel arbeidsdag.

Det er få ting som er mer irriterende enn at den bærbare PC-en går tom for strøm midt under en arbeidsøkt. Noe av fordelen med bærbare PC-er er jo at man kan ta dem med seg til steder hvor tilgangen på strømuttak er begrenset.

De fleste av dagens bærbare maskiner har en batterikapasitet som langt ifra holder en hel arbeidsdag. Etter fire timer med jevnt arbeid vil de fleste ha takket for seg - i hvert fall med standardbatteriet.

Matsushita og Intel annonserte i går at selskapene sammen vil utvikle batteriteknologi som skal være effektiv nok til å drive en bærbar PC hele arbeidsdagen - omtrent åtte timer.

Det første skrittet på veien er et batteri som Matsushitas datterselskap, Matsushita Battery Industrial, skal utvikle innen april neste år. Dette er et 2,9 Ah nikkeloksid litium-ion-batteri som kan lagre 30 prosent mer effekt enn konvensjonelle batterier, samtidig som at batteriet kan drives til et lavere spenningsnivå enn dagens batterier, før det må lades på nytt.

Batteriet skal ifølge EE Times ha en volumetrisk energitetthet på 620 watt per liter.

Dette batteriet skal være utgangspunkt for samarbeidet mellom Matsushita og Intel, som ble annonsert under Intel Developer Forum denne uken.

Det er ikke oppgitt når batteriene som skal kunne drive en bærbar i åtte timer, vil kunne komme på markedet. Men det kommer klart fram at batteriteknologien ikke vil knyttes til noen spesiell PC-leverandør, og at den også vil kunne tas i bruk av batterier for blant annet mobiltelefoner og digitale kamera.

Til toppen