Utvikler LCD-skjerm med ultrahøy oppløsning

Sharp og Microsoft har i samarbeid utviklet en LCD-skjerm som skal være kompatibel med de visuelle forbedringene som Microsofts neste operativsystem skal tilby.

Sharp og Microsoft har i samarbeid utviklet en LCD-skjerm som skal være kompatibel med de visuelle forbedringene som Microsofts neste operativsystem skal tilby.

I forbindelse med Microsofts kommende klientoperativsystem, Longhorn, utvikler Microsoft teknologi som skal gi skarpere bilder. Blant annet skal det inkluderes støtte for langt høyere punkttetthet på PC-skjermene.

Sharp har i samarbeid med Microsoft utviklet en LCD-skjerm som skal kunne utnytte de visuelle forbedringene Longhorn skal støtte.

    Les også:

Ved å ta utgangspunkt i Microsoft tekniske spesifikasjoner, har Sharp ifølge The Nihon Keizai Shimbun utviklet systembrikker som skal brukes kunne brukes i LCD-skjermer med høy oppløsning. Ved å forbedre signalkvaliteten til de rød, blå og grønne pikslene som produserer fargespekteret, har Sharp greid å generere én milliard ulike farger. Dagens skjermer har en begrensning på 16,77 millioner farger.

Ifølge The Nihon Keizai Shimbun planlegger Sharp å la skjermteknologien komme på markedet i løpet av 2004. Selskapet mener at spesielt helseinstitusjoner vil ha nytte av slik fargegjengivelse. Teknologien skal nemlig gjøre det mulig for eksempel å kunne skille ut svarte objekter fra en mørk bakgrunn på grunn av de mange ulike nyansene som kan vises.

Dette vil blant annet føre til at røntgenbilder skal kunne vises på skjermen. Men også brukere som driver med datagrafikk eller digital bildeprosessering skal kunne ha glede av det store fargespekteret. Men Sharp planlegger også å ta i bruk teknologien i LCD-baserte TV-er for konsumentmarkedet.

Til toppen