BEDRIFTSTEKNOLOGI

Utvikler nettsted for etterutdanning av helsepersonell

E-læringsselskapet Presens får en millionkontrakt med Nasjonalt Senter for Telemedisin i utviklingen av en møteplass for helsepersonell, pasienter og pårørende på nett.

Therese Werenskiold
28. nov. 2001 - 06:34
Møteplassen for helseutdanning




Nasjonalt Senter for Telemedisin har inngått en avtale med Narvik-selskapet Presens, på utvikling av denne kompetanseløsningen.


Løsningen er delfinansiert av Statens Nærings og Distriktsutviklingsfond, og både Senter for Telemedisin og Presens påpeker viktigheten av offentlige forsknings- og utviklingskontrakter for å bringe næringslivet på banen i en tidlig fase.

Hele prosjektet har en kostnadsramme på 5,7 millioner kroner.

- Denne avtalen vil sikre bedriften, medføre en ytterligere styrking av kompetansen og gi oss vekst i løpet av 2002 både omsetningsmessig og i antall ansatte. Presens har som partner alle rettighetene til konseptet og vil på sikt videreutvikle løsningen og planlegger salg av deler eller hele konseptet til andre bransjer og organisasjoner, både nasjonalt og internasjonalt, sier Leif-Gunnar Hanssen i Presens i en pressemelding.

Nasjonalt Senter for Telemedisin lanserte nylig også en annen portal, helse-vett.no, for å bedre sikkerheten til de som søker helseinformasjon på nettet. Denne portalen er et samarbeid mellom NST og Regionssykehuset i Tromsø.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra