Utvikler programvarebasert MPEG-2 dekoder

NEC melder at de har utviklet en programvaredekoder for sanntids avspilling av MPEG-2 kodet full-motion video.

NEC melder at de har utviklet en programvaredekoder for sanntids avspilling av MPEG-2 kodet full-motion video.

I tillegg til MPEG-2 video, støtter dekoderen fra NEC også sanntids avspilling av MPEG-1 eller AC-3 dekodete lyddata. Programvaren ventes å bli kommersielt utgitt som et produkt for Intel Pentium-MMX baserte systemer i januar 1998.

Ifølge Newsbytes oppnår systemet sanntids dekoding og bruker en spesielt utviklet algoritme som utnytter Pentium-MMXs egenskaper til å utføre parallellprosessering.

NEC sier til Newsbytes at sanntidsytelse med 30 bilder per sekund, det samme som vanlig fjernsyn, er mulig på en Pentium-II basert maskin med klokkehastighet på 266 MHz.

MPEG-2-videokomprimeringssystemet er ofte brukt i DVD-video og digitale satelittfjernsynssystemer for effektiv komprimering av store mengder data. Hittil har brukerne vært nødt til å kjøpe ekstra maskinvare for å prosessere MPEG-2 i sanntid på grunn av det prosessor- og dataintensive arbeidet som kreves.

NECs nye programvareløsning benytter seg av parallellprosesseringsbaserte kalkulasjoner, slik som invers-DCT (diskret cosinus transformering) og bevegelseskompensasjon, for å gjøre sanntid dekoding mulig på høy-ytelses maskiner uten behov for ekstra maskinvare.

Til toppen