Utvikler små og hissige harddisker

Fujitsu retter seg mot det kompakte servermarkedet med nye harddisker.

Fujitsu MBE2 RC series
Fujitsu MBE2 RC series

Fujitsu retter seg mot det kompakte servermarkedet med nye harddisker.

De fleste forbinder nok 2,5 tommers harddisker med bærbare PC-er, men med rack- og bladservere har det blitt like aktuelt å bruke harddisker i dette formatet også i serveranlegg.

Fujitsu kunngjorde denne uken at selskapet i løpet av det neste halvåret vil lansere to serier med 2,5 tommer serverharddisker med betydelige ytelsesforbedringer enn dagens modeller.

Serien som vil komme først på markedet, MBD2 RC, skal støtte 6 gigabit/s SAS-2-grensesnittet (Serial-attached SCSI) og har en rotasjonshastighet på 10.025 rpm. Denne modellen kommer på markedet i første kvartal av 2009 og vil leveres med lagringskapasiteter på inntil 300 gigabytes.

MBE2 RC-serien, som skal komme på markedet i løpet av andre kvartal av 2009, støtter også SAS-2-grensesnittet, men skal ha en rotasjonshastighet på 15.000 rpm. Dette, sammen med andre forbedringer, skal gi opptil 60 prosent høyere interne overføringshastigheter enn dagens 2,5-tommers modeller fra selskapet. Lagringskapasiteten er dog begrenset til 147 gigabytes,

Fujitsu MBE2 RC series
Fujitsu MBE2 RC series

Også effektforbruket til de kommende harddiskene skal være en forbedring sammenlignet med harddisker som er på markedet i dag. MBD2 RC-serien trekker maksimalt 3,4 watt, mens MBE2 RC-serien trekker maksimalt 4,1 watt. Dette skal være opptil 28 prosent bedre enn dagens modeller og så mye som 74 prosent bedre enn dagen 3,5-tommer-modeller, oppgir Fujitsu.

Til toppen