BEDRIFTSTEKNOLOGI

Utvikler webversjon av LibreOffice

Planlegger også nettbrett-utgaver av kontorprogramvaren.

Prototypen av LibreOffice Online ble demonstrert kjøres i Firefox 4.
Prototypen av LibreOffice Online ble demonstrert kjøres i Firefox 4. Bilde: The Document Foundation
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. okt. 2011 - 11:39

LibreOffice, den åpen kildekodebaserte kontorprogramvaren som i fjor høst oppstod etter en splittelse av det da Oracle-eide OpenOffice.org-prosjektet, skal bli tilgjengelig i en nettleserbasert utgave, samt som applikasjoner til Android og iOS.

Dette kunngjorde The Document Foundation, som står bak LibreOffice, under LibreOffice Conference i Paris i forrige uke.

LibreOfffice Online, som webutgaven kalles, er foreløpig i en prototype som demonstreres i videoen nedenfor. Den er utviklet av Michael Meeks i SUSE-prosjektet og er basert på GTK+ broadway, levert av Alex Laarson i Red Hat, samt webteknologier som HTML5 canvas og WebSockets.

Prosjektet som skal tilby LibreOffice til Android iOS, bygger ifølge The Document Foundation på frivillig arbeid som allerede er gjort av den finske SUSE-utvikleren Tor Lillqvist. Han er fra før kjent for å portert grafikkprogramvaren GIMP til Windows.

I første omgang er målet å tilby LibreOffice til iPad og Android-baserte nettbrett. Senere skal programvaren også gjøres tilgjengelig for mindre enheter. Det gjenstår fortsatt ganske mye arbeid med denne programvare, ikke minst når det gjelder brukergrensesnittet.

Men The Document Project anslår at både LibreOffice Online og nettbrettutgavene av kontorprogramvaren vil bli lansert i slutten av 2012 eller begynnelsen av 2013.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.