TELEKOM

Utviklere flokker seg rundt Android

Antallet mobilapps doblet på bare tre måneder.

Android Market tilbyr nå minst 30.000 programmer til Googles mobile operativsystem.
Android Market tilbyr nå minst 30.000 programmer til Googles mobile operativsystem. Bilde: Per Ervland
17. mars 2010 - 09:12

Programvaretilbudet er en viktig indikator for operativsystemers popularitet. Det er et sunnhetstegn at mange utvikler løsninger for en plattform.

Android-brukere kan glede seg over at mobilplattformen vokser kraftig. Det frie og Google-sponsede operativsystemet er å finne i stadig flere mobiltelefoner. Samtidig spretter antallet programmer eller «apps» i været.

Nå finnes det 30 000 mobilapps i markedsplassen Android Market. Det opplyser Google til teknologinettstedet Mobilecrunch.

I desember var tallet ifølge Google 16 000.

Veksten er med andre ord formidabel. På bare tre måneder er tilbudet doblet. Disse tallene omfatter både gratis og betalt programvare.

Utviklingen rimer bra med det ulike analyseselskaper har spådd. IDC mente ved juletider at antallet Android-apps ville femdobles i løpet av 2010.

Andre kilder oppgir at Android-sortimentet i virkeligheten er enda større. Ifølge programvarehuset AndroLib, som fører egen statistikk over Android Market, finnes det nå nærmere 37 000 apps i butikken.

Google oppgir ikke fordelingen mellom betalt og gratis programvare, men det gjør AndroLib. Ifølge dem er 61 prosent av tilbudet gratisvare.

Fordelingen er interessant kanskje først og fremst fordi betalte Android-programmer ennå ikke er tilgjengelig for norske brukere. Google har nemlig ennå ikke åpnet for salg av mobilprogrammer i mer enn noen få land.

Inntil butikken åpner også her går nordmenn med Android-telefoner glipp av en stor andel av tilbudet; nesten 40 prosent, hvis vi legger AndroLibs tall til grunn.

Google har presset på seg for å åpne programvaresalget i flere land, deriblant landene i Skandinavia. Vi vil bli overrasket om ikke Norge får denne muligheten i løpet av året.

I mellomtiden er den norske utvikleren Terje Pedersen i full gang med å lage sin egen salgsplattform for Androidvare. Etter planen åpner han Android-butikk i løpet av mars måned.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.