Utviklere vil ha notepad, ikke GUI

Grafiske utviklingsverktøy er ikke noe for Microsofts topputviklere.

Utviklere vil ha notepad, ikke GUI

Grafiske utviklingsverktøy er ikke noe for Microsofts topputviklere.

Microsoft har i en årrekke vært den viktigste fremdriveren av grafiske utviklingsverktøy, som Visual Basic og Visual Studio.

Programvaregigantens egne topputviklere derimot, foretrekker å gjøre tingene på gamlemåten. For dem er det bare tekstverktøy som gjør susen.

Det kom frem under en paneldiskusjon om fremtidens programmering på Microsofts årlige Professional Developers Conferance for to uker siden.

- Vil personer benytte grafiske verktøy når de programmerer? Jeg antar at de vil det, men hvis du vokste opp med programmering på samme tid som meg, så foretrekker du sikkert å kode i en teksteditor. Ikke prøv å ta fra meg min teksteditor, sa Don Box, ifølge PCworld.

Box er såkalt «distinguished engineer» i Microsoft og en av selskapets utviklingssjefer.

- Det er fort gjort å miste oversikten i grafiske utviklingsmiljøer. Det fungerer med fem ting på skjermen, men ikke med fem hundre. Og det er nettopp i sistnevnte tilfelle at grafisk fremstilling burde vært til nytt, mente Jeffrey Snover, også han utviklingssjef og «distinguished engineer».

Ifølge Snover er det lett å miste oversikten når du zoomer inn og ut i de grafiske grensesnittene. Med hundrevis av objekter blir utvikling i et slik miljø helt ubrukelig, mente han.

Butler Lampson, med den fornemme tittelen «fellow» i Microsoft, forsvarte visuell programmering med at det kan være enklere å lære seg og kan gjøre utviklere mer produktive. Medaljens bakside er at det også er enklere å «narre seg selv» på denne måten, mente han.

Hvilket verktøy foretrekker du? Er det kun asketiske notepad eller verktøy som Emacs som fungerer for deg, eller har visuell utvikling noe for seg? Delta gjerne i debatten.

    Les også:

Til toppen