HELSE-IT

Utviklerkonkurranse: Lover 4,5 millioner til de som kan utvikle AI-verktøy mot korona

Har du en idé som kan redusere koronasmitte og lockdown-kostnader ved hjelp av kunstig intelligens, må du melde deg på før 8. desember.

Xprize og Cognizant utlover en dusør på ca. 4,5 millioner kroner til den som klarer å utvikle det beste AI-verktøyet mot spredning av koronasmitte og økonomiske konsekvenser av at samfunn må stenge ned på grunn av Kovid19-pandemien.
Xprize og Cognizant utlover en dusør på ca. 4,5 millioner kroner til den som klarer å utvikle det beste AI-verktøyet mot spredning av koronasmitte og økonomiske konsekvenser av at samfunn må stenge ned på grunn av Kovid19-pandemien. Illustrasjonsfoto: Colourbox
20. nov. 2020 - 19:00

Konkurransen «Pandemic Response Challenge», der også norske utviklerteam kan delta, skal benytte teknologi og kunstig intelligens utviklet av teknologi- og IT-serviceselskapet Cognizant. Selskapet stiller i samarbeid med AWS også sky- og servertjenester til disposisjon for lagene som deltar.

Konkurransen vil gå over fire måneder, og premiepotten er på 500.000 dollar, eller rundt 4,5 millioner kroner.

Målet er å bruke AI og data for å utvikle de beste verktøyene for å redusere koronasmitte og kostnader forbundet med at samfunnet må stenge ned på grunn av korona-pandemien, skriver arrangørene, Xprize og Cognizant i en pressemelding.

Linus Dolk er nyansatt i teknologiselskapet Cegal.
Les også

Blir sjefkonsulent innen datavarehus i Cegal

 

AI mot smittespredning

Lagene skal konkurrere om bygge datadrevne AI-modeller som er egnet til å forutsi den lokale smittefrekvensen, og foreslå tiltak som med testing i ulike scenarier skal bidra til å minimere smittespredningen og de negative økonomiske konsekvensene av pandemien.

Målet er at beslutningstakere, helsemyndigheter og bedriftsledere skal få bedre innsikt i hva som kreves for å implementere offentlige smitteverntiltak, og samtidig gjøre det så lett som mulig å holde den lokale økonomien i gang til tross for smittevernstiltakene.

Vis mer

I og med at konkurransen skal vare i fire måneder, kommer premieprosjektene trolig for sent til å kunne brukes på korona-pandeminen.  Arrangørene skriver imidlertid at det er meningen at vellykkede modeller skal kunne fungere som et veikart for fremtidige kriser.

– Veien frem til gjenåpning av økonomien etter Kovid-19 vil kreve samarbeid. Vi er veldige glade for å samarbeide med Xprize om å sette sammen globale, tverrfaglige økosystem som setter AI-kompetansen i arbeid slik at det kan hjelpe oss ut av denne pandemien, sier Brian Humphries, Chief Executive Officer i Cognizant.

Humanes AI Pin ser ikke ut til å true mobiltelefonen riktig ennå, ser de fleste kritikerne ut til å være enige om.
Les også

Den første «KI-dingsen» slaktes av kritikerne

 

Slik blir du med

102 lag fra 23 land har allerede meldt seg på konkurransen, men det er ikke for sent å bli med. Utviklerteamene som vil delta, må registrere seg innen 8. desember.

Konkurransen blir gjennomført i to faser:

  • I fase 1 skal lagene utvikle nøyaktige spådommer om overføring av Kovid-19-smitte basert på lokale data, unike intervensjonsstrategier og avbøtende retningslinjer og praksis. Leveringsfristen er 22. desember.
  • I fase 2 skal de 50 beste lagene presentere modeller som vil bli vurdert etter hvordan de klarer å minimere antall smittetilfeller og hva de koster å gjennomføre. Fase 2 avsluttes i februar 2021.

Du finner mer informasjon om konkurransen her: https://xprize.org/pandemicresponse

Jan-Erik Vinje leder Pause AI i Norge. Den frivillige organisasjonen vil ha på plass lover og regler som regulerer den eksplosive utviklingen innen generell kunstig intelligens.
Les også

Kun Jan-Erik møtte på KI-protest: – Vi spiller russisk rulett med menneskeheten

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.