Utviklerkonkurranse

Utviklerkonkurranse: Lover 4,5 millioner til de som kan utvikle AI-verktøy mot korona

Har du en idé som kan redusere koronasmitte og lockdown-kostnader ved hjelp av kunstig intelligens, må du melde deg på før 8. desember.

Xprize og Cognizant utlover en dusør på ca. 4,5 millioner kroner til den som klarer å utvikle det beste AI-verktøyet mot spredning av koronasmitte og økonomiske konsekvenser av at samfunn må stenge ned på grunn av Kovid19-pandemien.
Xprize og Cognizant utlover en dusør på ca. 4,5 millioner kroner til den som klarer å utvikle det beste AI-verktøyet mot spredning av koronasmitte og økonomiske konsekvenser av at samfunn må stenge ned på grunn av Kovid19-pandemien. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Har du en idé som kan redusere koronasmitte og lockdown-kostnader ved hjelp av kunstig intelligens, må du melde deg på før 8. desember.

Konkurransen «Pandemic Response Challenge», der også norske utviklerteam kan delta, skal benytte teknologi og kunstig intelligens utviklet av teknologi- og IT-serviceselskapet Cognizant. Selskapet stiller i samarbeid med AWS også sky- og servertjenester til disposisjon for lagene som deltar.

Konkurransen vil gå over fire måneder, og premiepotten er på 500.000 dollar, eller rundt 4,5 millioner kroner.

Målet er å bruke AI og data for å utvikle de beste verktøyene for å redusere koronasmitte og kostnader forbundet med at samfunnet må stenge ned på grunn av korona-pandemien, skriver arrangørene, Xprize og Cognizant i en pressemelding.

Les også

 

AI mot smittespredning

Lagene skal konkurrere om bygge datadrevne AI-modeller som er egnet til å forutsi den lokale smittefrekvensen, og foreslå tiltak som med testing i ulike scenarier skal bidra til å minimere smittespredningen og de negative økonomiske konsekvensene av pandemien.

Målet er at beslutningstakere, helsemyndigheter og bedriftsledere skal få bedre innsikt i hva som kreves for å implementere offentlige smitteverntiltak, og samtidig gjøre det så lett som mulig å holde den lokale økonomien i gang til tross for smittevernstiltakene.

Konkurransearrangørene

  • Xprize er en internasjonal stiftelse som arrangerer offentlige konkurranser som skal bidra å løse menneskehetens store utfordringer.
  • Cognizant er et av verdens ledende teknologi- og IT-serviceselskaper, og har hovedkvarter i USA.

I og med at konkurransen skal vare i fire måneder, kommer premieprosjektene trolig for sent til å kunne brukes på korona-pandeminen.  Arrangørene skriver imidlertid at det er meningen at vellykkede modeller skal kunne fungere som et veikart for fremtidige kriser.

– Veien frem til gjenåpning av økonomien etter Kovid-19 vil kreve samarbeid. Vi er veldige glade for å samarbeide med Xprize om å sette sammen globale, tverrfaglige økosystem som setter AI-kompetansen i arbeid slik at det kan hjelpe oss ut av denne pandemien, sier Brian Humphries, Chief Executive Officer i Cognizant.

Les også

 

Slik blir du med

102 lag fra 23 land har allerede meldt seg på konkurransen, men det er ikke for sent å bli med. Utviklerteamene som vil delta, må registrere seg innen 8. desember.

Konkurransen blir gjennomført i to faser:

  • I fase 1 skal lagene utvikle nøyaktige spådommer om overføring av Kovid-19-smitte basert på lokale data, unike intervensjonsstrategier og avbøtende retningslinjer og praksis. Leveringsfristen er 22. desember.
  • I fase 2 skal de 50 beste lagene presentere modeller som vil bli vurdert etter hvordan de klarer å minimere antall smittetilfeller og hva de koster å gjennomføre. Fase 2 avsluttes i februar 2021.

Du finner mer informasjon om konkurransen her: https://xprize.org/pandemicresponse

Les også

Kommentarer (3)

Kommentarer (3)
Til toppen