KARRIERE

Utviklersjef forlater Microsoft etter et kvart århundre

Har blant annet bidratt til åtte Windows-utgaver.

S. Somasegar har hatt lederstillinger i Microsoft i mer enn 25 år. Nå forlater han selskapet.
S. Somasegar har hatt lederstillinger i Microsoft i mer enn 25 år. Nå forlater han selskapet. Bilde: Microsoft via YouTube
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. okt. 2015 - 15:35

Det har vært mange utskiftninger i toppledelsen i Microsoft de siste årene, men en som til nå har holdt stand, er Sivaramakrishnan Somasegar, mest kjent som S. Somasegar eller bare Soma. Den opprinnelig indiske informatikeren, nå 49 år gammel, har ledet Microsofts viktige utviklerdivisjonen siden 2003. Dette er nesten like lenge som selskapet .Net-rammeverk har vært i bruk.

Utviklerdivisjonen står bak verktøy som Visual Studio og Team Foundation Server.

Leste du denne? Stephen Elop forlater Microsoft

Bekreftet

Men i forrige uke bekreftet Somasegar ryktene om at hans tid i Microsoft snart er over. Han skriver i meldingen at han nå skal forfølge den neste fasen i sin karriere. Etter det han skriver, slutter han etter eget ønske.

For et år tilbake opplyste Somasegar på Reddit at han begynte i Microsoft i 1989. I årene som fulgte jobbet han primært med utvikling av Windows. Han skal ha rukket å bidra til hele åtte Windows-utgaver før han begynte å utviklerdivisjonen.

Les også: Avduket Visual Studio for Linux og Mac 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.