UTVIKLING

Utviklerverktøyene til Android 3.0 er ferdige

Åpner for utgivelse av «Honeycomb»-applikasjoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. feb. 2011 - 14:03

Google lanserte i går de endelige utgavene av Android 3.0-plattformen og -SDK-et, en knapp måned etter at selskapet kom med en uferdig testutgave av operativsystemetutgaven som først og fremst er beregnet for nettbrett.

Med gårsdagens utgivelser kom også bekreftelsen på at de nye programmeringsgrensesnittene, API-nivå 11, er endelige. Det betyr at utviklere nå kan ta i bruk det nye SDK-et i applikasjoner som publiseres på Android Market.

Sammen med den nye plattformen har Google også kommet med versjon 10 av SDK Tools og ADT Plugin for Eclipse. Dette inkluderer blant annet verktøy for å utnytte grafikkmotoren for Renderscript.

En oversikt over de øvrige nyhetene finnes her.

Google kunngjorde forøvrig i natt at selskapet har sluppet Android 2.3.3 til selskapets to Nexus-mobiler. Disse oppdateringene vil rulles ut i løpet av et par uker.

Oppdateringen inkluderer bedre støtte for NFC (Near Field Communication), støtte for videoformatet WebM, diverse feilfikser og en endring som fjerner spesialbehandlingen av Facebook-kontakter i Android Contacts-applikasjonen. Google ønsker med dette å tvinge Facebook til støtte de vanlige programmeringsgrensesnittene for kontakter i Android, slik at dataene også kan eksporteres til andre tjenester. Dette er angivelig relatert til Googles Data Liberation Front-aktivitet.

– Akkurat som andre utviklere på Android står Facebook fritt til å bruke Android Contacts-API-for virkelig å integrere kontaktene på enheten, noe som vil gi brukerne mer kontroll over sine data, opplyser Google i en uttalelse som blant annet er gjengitt av TechCrunch. Det er ikke gitt at denne endringen vil ha noen betydning for andre Android-enheter enn Nexus One og Nexus S.

Også eksisterende mobiler i HTCs Desire-familie skal på sikt bli oppdatert til Gingerbread,. det vil si Android 2.3 eller nyere. Det ble fortalt av en representant for HTC under under Mobile World Congress i forrige uke. I går ble dette bekrefte av mobiloperatøren ThreeUK på Twitter. Men det er uklart når dette vil skje.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.