Utviklingsverktøy blir gratis for studenter

Studenter over hele verden vil fra i dag av få gratis tilgang til Microsofts Visual Studio og Expression.

Utviklingsverktøy blir gratis for studenter

Studenter over hele verden vil fra i dag av få gratis tilgang til Microsofts Visual Studio og Expression.

Microsoft med Bill Gates i spissen kunngjorde i går et prosjekt som kalles DreamSpark. Dette går ut på at selskapet gir millioner av studenter fra hele verden tilgang til mange av selskapets utvikler- og designverktøy.

Ifølge Microsoft gjøres dette for å oppmuntre denne gruppen til å bruke sine kreative evner og bidra til at de kommer inn på et bra spor når det gjelder studier og karriere.

- Vi ønsker å gjøre det vi kan for å utstyre en ny generasjon av ledende teknologer med kunnskapen og verktøyene de trenger for å utvikle nye programmer som kan bidra til problemløsning og økonomisk vekst. Microsoft DreamSparks tilbyr profesjonelle verktøy som vi håper kan inspirere studenter til å utforske programvareverdenen og oppmuntre dem til å stå i spissen for de neste store fremskrittene innen IT, sa Gates i en uttalelse.

Microsoft DreamSpark skal være tilgjengelig for studenter som i studiene er innom områder som teknologi, design, matematikk, naturvitenskap og ingeniørkunst.

Tilbudet er nå tilgjengelig for studenter i Belgia, Kina, Finland, Frankrike, Tyskland, Spania, Sverige, Sveits, Storbritannia og USA. Norske studenter får mulighet til å laste ned programmene gratis i slutten av mars.

Utviklingsverktøyene som gjøres tilgjengelige for studentene, er Visual Studio 2005 Professional Edition, Visual Studio 2008 Professional Edition, XNA Game Studio 2.0, samt et 12 måneders gratis medlemskap i XNA Creators Club.

Designverktøyene som gjøres gratis tilgjengelig er Expression Studio, som inkluderer Expression Web, Expression Blend, Expression Design og Expression Media.

I tillegg kan studentene fritt ta i bruk SQL Server 2005 Developer Edition og en standardutgaven av Windows Server 2003.

- Det er veldig moro å kunne tilby norske studenter profesjonell programvare som vil gi dem en bedre utdannelse, sier Rune Zakariassen, fagansvarlig for forskning og høyere utdanning i Microsoft Norge, i en pressemelding.

Uninett legger til rette for at norske studenter kan bruke sin Feide-identitet for nedlasting av programvaren.

- Gjennom Feide kan Microsoft på en enkel og sikker måte få bekreftet om en person er student eller ei, sier Ingrid Melve, teknisk direktør i Uninett, i en pressemelding.

Mer informasjon om DreamSpark finnes på denne siden.

Til toppen