Utvist student tilbys stipend

Fra en usannsynlig bidragsyter.

Utvist student tilbys stipend
IT-studenten Hamed Al-Khabaz har fått tilbud om et stipend, slik at han betale skolepengene ved et privat college. Men først må ha finne ett som er villige til å se saken fra hans side og det faktum at karakterene hans har blitt nullet som følge av utviklingen fra Dawson College. Bilde: CBCNews

Ahmed Al-Khabaz, den kanadiske informatikkstudenten som i november ble utvist fra Dawson College i Montreal etter å ha avslørt en alvorlig sårbarhet i studentregisteret til colleget, har blitt tilbudt et stipend fra Skytech Communications, selskapet som er leverandør av systemet.

Al-Khabaz og en medstudent oppdaget sårbarheten i forbindelse med utviklingen av en relatert mobilapplikasjon. De varslet colleget og fikk ros for dette. Det var Al-Khabaz' ønske om se om sårbarheten var blitt fjernet, som til slutt førte til utvisningen. Han benyttet da et verktøy som kan brukes til IT-angrep, noe som raskt skal ha blitt oppdaget.

Etter å ha forklart seg og inngått en avtale med Skytechs toppsjef, Edouard Taza, kunne det virke som om saken var over, inntil Dawson College i november bestemte seg for å utvise Al-Khabaz for det samme forholdet.

Men etter all oppmerksomheten i pressen, har situasjonen endret seg.

– Vi vil tilby ham et stipend slik at han kan fullføre studiene i den private sektoren, sier Taza til CBCNews. Han skal også ha tilbudt både Al-Khabaz og medstudenten en deltidsjobb innen IT-sikkerhet hos Skytech.

– Vi synes at denne situasjonen ikke bør hindre en så talentfull student i å gjøre det han liker aller best, heter det i en uttalelse som er gjengitt på forsiden av Skytechs nettsted.

Ifølge CBCNews er Al-Khabaz overrasket over tilbudet, fordi Skytech ikke skal ha bidratt med noe for å hjelpe ham siden han ble utvist.

Ledelsen ved Dawson College står uansett på sitt. I en skriftlig uttalelse til CBCNews sier Donna Varrica, en talskvinne for skolen, at prosessen inkluderte at Al-Khabaz mottok et forbud fra skolen om å utføre slike aktiviteter på nytt.

– Når dette direktivet blir brutt av studenten, som går i gang med ytterligere aktiviteter av samme slag, har ikke colleget andre muligheter enn å ta i bruk passende midler for å sanksjonere studenten.

Al-Khabaz har ikke omtalt det nevnte forbudet i tidligere intervjuer. Men det er uklart når han skulle ha fått det og når han skulle ha forbrutt seg mot det. For Al-Khabaz sier selv at han brukte Acunetix-verktøyet bare én gang.

– De forstår ikke intensjonene mine. De tror jeg er en trussel, en kriminell, sier han til CBCNews.

    Les også:

Les mer om: