BEDRIFTSTEKNOLOGI

Uventet hjelp for Apple

Apple får hjelp fra uventet hold. Det rapporteres at Microsoft kommer til å annonsere opprettelsen av en divisjon på 80 personer dedikert til å utvikle Macintosh produkter, i forbindelse med Macworld 97. Microsofts satsing på Apple er et lyspunkt i en ellers mørk hverdag.

Jens Kanden
7. jan. 1997 - 11:00

Apple får uventet hjelp på Macworld. Det rapporteres at Microsoft vil annonsere opprettelsen av en divisjon dedikerte Macintosh-utviklere. Apple og Microsoft skal samarbeide tett om fremtidige utgivelser av Office for Mac, blant annet Office for System 7 som kommer til sommeren. Microsoft vil også la ActiveX-kontrollere fungere i Mac OpenDoc-kontainere og gi ut ny versjon av Mac ActiveX utviklings-kit med nøkkel-kontrollere som Marquee og Label fra Windows 95-versjonen , i henhold til rapporten. Til tross for Apples problemer velger altså Microsoft, som har 8 millioner Mac-brukere, å øke investeringen i Mac-produkter.

Apple teknologisjef, Ellen Hancock, legger frem Apples operativsystemstrategi tirsdag natt norsk tid på Macworld 97. Hun har allerede lovet at Apple vil slippe betaversjon av det nye operativsystemet mot slutten av '97 til utvalgte brukere og utviklere. Denne versjonen vil ikke være kompatibel med System 7-versjoner av programvare. Først i '98 kommer et nytt Mac OS som kan kjøre System 7-applikasjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.