Uventet kjempehopp i brikkeomsetningen

Den globale omsetningen av halvledere økte med 7,2 prosent fra februar til mars, det største hoppet siden mars til april 1986.

Tall offentliggjort av Semiconductor Industry Association (SIA) for den globale omsetningen av halvledere i mars og i første kvartal i år, tolkes som at bransjen er i ferd med å komme seg etter fjorårets katastrofe. Økningen fra februar til mars er på hele 7,2 prosent, til 10,75 milliarder dollar. Ikke siden mars til april 1986 er det registrert større økning fra en måned til neste.

Les også:

Geografisk sett, var den største økningen i Asia/Stillehavet, med 10,4 prosent. Deretter kommer Europa med 7,7 prosent, Japan med 5,7 prosent og USA med 3,6 prosent.


Sammenliknet med mars 2001, viser årets tall fortsatt en kraftig tilbakegang på 25,4 prosent. Asia/Stillehavet viser en økning på 9,7 prosent. For de andre områdene er tilbakegangen 31 prosent (Europa), 36,6 prosent (USA) og 41 prosent (Japan).

For kvartalet under ett er det en økning på 5,6 prosent sammenliknet med foregående kvartal.

SIA mener lagerbeholdningene er i ferd med å tømmes, og at det nå er duket for avgjort bedre tider. Bransjeforeningen mener veksten vil fortsette, og at 2002 vil vise en beskjeden økning samlet sett i forhold til 2001.

Til toppen