BEDRIFTSTEKNOLOGI

Uventet oppdatering fikser Vista

Microsoft sier nei, men to oppdateringer retter så mange feil at det ligner en service pack.

31. juli 2007 - 09:25

Windows Vista er Microsofts nyeste operativsystem. Det ble sluppet i januar i år, og nå begynner behovet for en større feilrettingspakke å melde seg hos mange brukere.

To oppdateringer som ble tilbudt beta-testere av Windows Server 2008 har fått mye oppmerksomhet rundt om på nettet. Med navn som "Vista Performance and Reliability Pack" og "Vista Compatibility and Reliability Pack", fremstår de to store fiksene nesten som en Service Pack, og spekulasjonene om dette er fundamentet for den første service pack'n går på nettet.

Selv om det bare er snakk om to oppdateringer, inneholder de feilrettinger for en lengre rekke utbredte problemer som mange brukere sliter med:

  • Fikset problemet med å starte opp igjen Vista etter sleep- eller hibernation-modus
  • Raskere filkopiering og flytting av store kataloger
  • Rettet flere problemer med minnehåndteringen
  • Bedre stabilitet på systemer oppgradert fra Windows Xp
  • Bedre kompatibilitet med video drivere

- Installasjon av denne oppdateringen vil forbedre ytelsen og responsen i noen scenarioer, og vil forbedre stabiliteten til Windows Vista i en rekke scenarioer, står det i de medfølgende tekstfilene, ifølge PC World USA.

Microsoft har ikke villet snakke om Service Pack 1, verken hva den vil inneholde eller når den vil komme. En tommelfingerregel fra flere Windows-generasjoner tilbake, er at man bør vente med å oppgradere til SP1 har kommet. Det er et råd som spesielt større bedrifter har valgt å følge.

Windows Vista og Windows Server 2008 har felles kildekode for store deler av operativsystemene.

Det er ikke sikkert at Vista-brukere må vente helt til Service Pack 1 kommer for å få disse oppdateringene. Ifølge amerikanske PC World skal den neste runden med oppdateringer til Windows Vista komme 14. august, og hvis kvaliteten på disse to store oppdateringene er god nok, kan de ble endel av den oppdateringen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.