RESULTATERFINANS

Uventet positive tall fra AMD

Ikke bare Intel, IBM og Apple som tror på bedre tider.

21. jan. 2011 - 12:28

Tallene som AMD kunngjorde i går for fjerde kvartal 2010 lå i overkant av det analytikerne hadde ventet.

Omsetningen på 1,65 milliarder dollar er den samme som i fjerde kvartal 2009. Nettoresultatet på 375 millioner dollar er, ikke uventet, langt under de 1,18 milliarder dollar AMD kunne skilte i fjerde kvartal 2009, da de mottok en kontant overføring på 1,24 milliarder dollar etter et forlik med Intel. I tredje kvartal 2010 bokførte AMD et nettotap på 118 millioner dollar.

Med det gode fjerde kvartalet gjør selskapet opp hele året 2010 med et nettoresultat på 471 millioner dollar av en omsetning på 6,49 milliarder, mot 304 millioner av en omsetning på 5,40 milliarder i 2009.

Selskapet ga ingen opplysninger om den pågående jakten på ny toppsjef. Fungerende CEO, finansdirektør Thomas Seifert som ikke er kandidat til toppstillingen, opplyste at Dirk Meyer, som ble sagt opp med øyeblikkelig virkning i forrige uke, hadde fått en fallskjerm på 12 millioner dollar.

For inneværende kvartal spår AMD en omsetning mellom 1,58 milliarder dollar og 1,65 milliarder. Dette er i overkant av analytikernes forventning på 1,54 milliarder dollar.

Analytiker Cody Acree i Williams Financial Group sier til Bloomberg at AMD kan ventes å øke markedsandelen innen bærbare pc-er med sine nye «Fusion»-prosessorer.

Seifert sa at AMD var misfornøyd med deres utvikling på servermarkedet, og lovet å ta grep i inneværende kvartal. Misnøye med prestasjonene på server- og mobilmarkedet var hovedfaktorene som førte til Meyers fall.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.