Uventet sterke tall fra Sony Ericsson

Endelig i pluss på grunn av økt etterspørsel etter dyrere mobiler.

Uventet sterke tall fra Sony Ericsson

Endelig i pluss på grunn av økt etterspørsel etter dyrere mobiler.

Sony Ericsson legger fram uventet sterke tall for første kvartal i år. Den svenske telefonprodusenten fikk et overskudd før skatt på 18 millioner euro eller 143 millioner kroner i perioden januar-mars.

Tallet, som ble offentliggjort fredag, kan sammenlignes med et underskudd på 370 millioner euro eller 2,95 milliarder kroner i samme periode i fjor. Analytikere hadde på forhånd regnet med at Sony Ericsson ville melde om tap også denne gangen.

Bedringen skyldes ifølge analytikere langt på vei at mobiltelefoner er blitt dyrere. Mens den gjennomsnittlige utsalgsprisen på en mobil i siste kvartal i fjor lå på 120 euro, har den nå steget til 134 euro.

Ledelsen i Sony Ericsson spår en forsiktig vekst i etterspørselen etter mobiltelefoner på verdensmarkedet. Det svenskjapanske selskapet anslår at dets egen markedsandel på verdensbasis lå på 4 prosent i årets tre første måneder.

Sony Ericsson er i ferd med å gjennomføre et spareprogram der det skal kuttes kostnader for til sammen 880 millioner euro eller nesten sju milliarder kroner. Dette programmet ventes å få full effekt i løpet av andre halvår i 2010

    Les også:

Til toppen