VA Research gjør Linux.com til portal

Den amerikanske leverandøren av Linux-baserte maskiner lover å gjøre nettstedet til en felles ressurs for hele Linux-samfunnet.

Den amerikanske leverandøren av Linux-baserte maskiner lover å gjøre nettstedet til en felles ressurs for hele Linux-samfunnet.

Linux.com har hittil vært drevet av nederlenderen Fred van Kempen. Det var hard konkurranse om rettighetene til domenenavnet. Han forklarte i en erklæring at han syntes motivet til VA Research var mest i samsvar med interessene til det samlede Linux-fellesskapet.

Som motytelse får Kempen plass i nettstedets styre sammen med teknisk sjef Leonard Zubkoff i VA Research, sjef for Linux-marketing Chris DiBona i VA Research, teknisk sjef Forrest Baskett i Silicon Graphics, utgiver Phil Hughes av Linux Journal, visepresident Doug Kennedy i Oracle, Freshmeat-grunnlegger Patrick Lens (et nettsted for distribusjon av Linux-programvare), Slashdot-grunnlegger Rob Malda og redaktør Nicolas Petreley i LinuxWorld.

De første timene etter at VA Research åpnet portalen var tilgangen så overveldende at tjeneren ble satt ute av spill. I morgentimene i dag var Linux.com operativt igjen.

I en erklæring forplikter VA Research seg til å drive nettstedet og holde det kontinuerlig oppdatert med tanke på alle nyheter, all informasjon, alle tekniske data og alle programvareprodukter som kan være av interesse for Linux-fellesskapet.

VA Research har solgt Linux-baserte datamaskiner siden 1993.

Til toppen