Vær forsiktig med Office 12-planer

Microsoft forsøker å binde kundene med å vise Office 12 tidlig. Ikke la dere lure, sier Gartner.

Microsoft forsøker å binde kundene med å vise Office 12 tidlig. Ikke la dere lure, sier Gartner.

Analyseselskapet Gartner advarer nå sine kunder mot å la seg friste av den kommende Office 12 etter at Microsoft viste den frem under en konferanse i Los Angeles i forrige uke.

    Les også:

Gartner mener det er mye som ser og høres spennende ut, men starter sin advarsel med å påpeke at det er langt frem og mye er fremdeles ikke klart.

"Microsoft sier at Office 12 kommer i slutten av 2006. I denne bransjen ville en i-tide-lansering være høyst uvanlig. Mange andre store Microsoft-oppgraderinger, blant Windows annet Vista kommer dessuten samtidig", påpeker Gartner for å understreke sin påstand om at kunder ikke bør vente på eller planlegge bruk av Office 12 på lenge.

Analyseselskapet skriver at Microsoft med en så tidlig visning ønsker å stoppe kunders vurdering av alternativer til Office som OpenOffice og IBM Workspace. Gartner mener at det er så langt frem til Office 12 kommer i salg at bedrifter ikke bør stoppe eventuelle andre vurderinger.

Gartner mener dessuten Office 12 vil bli en stor og dyr oppgradering. For et helt nytt grensesnitt krever mer opplæring av brukerne. Office 12 vil også kreve flere nye Microsoft-pakker for å gi fullt utbytte, påpeker analyseselskapet.

Til toppen