RESULTATERFINANS

Vær så snill, bare ta noen millioner

Omtrent slik virker det som finansmarkedet fungerer dersom du sier ordet Internett om dagen. Du trenger faktisk ikke en gang ha en adresse.

Einar Ryvarden
2. mars 2000 - 16:46

I kappløpet om å sikre seg selskaper de igjen kan selge, synes det nå som om investorene faktisk kaster penger etter alle som klarer å stave ordet Internett.

Daglig kan du lage lister over både gamle og nye selskaper som skryter av hvor enkelt det er å skaffe 30, 40 eller 50 millioner kroner. At ideene ofte er svært originale (les dårlige) og lite originale ideer (les kopier av store og etablerte konkurrenter) ser ikke ut til å spille noen rolle.

For du trenger bare en forretningsplan - om du har skrevet den selv eller kopiert den fra konkurrenten er ikke så nøye (ref. en konkurrents kopiering av Telecomputings forretningsplan).

Når det i dag er mulig å hente 50 millioner kroner uten en internettadresse, synes vi at varsellampene bør begynne å blinke. Både for den enkelte investor og for norsk økonomi.

For når selskapet ditt heter Nettet.no og du skal konkurrere med giganter som Sol og Fast, burde ett av emisjons-kravene være at adressen er ferdigregistrert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.