Valg97, Mummitrollet, olje og digi.no

Multimediabransjens svar på filmens Amanda, Mint, har kommet for å bli. Tirsdag kveld ble de fire første prisene delt ut til bransjens beste, av i alt 52 foreslåtte kandidater.

Multimediabransjens svar på filmens Amanda, Mint, har kommet for å bli. Tirsdag kveld ble de fire første prisene delt ut til bransjens beste, av i alt 52 foreslåtte kandidater.

Mint98-prisene fordelte seg med to CD-ROM-produksjoner og to Internett-løsninger, av i alt 14 nominerte blant 52 påmeldte.

CD-ROM-produksjonen "Mummitrollet - Jakten på Trollmannens Rubin", som er produsert av Norsk Strek, vant i klassen for "Kultur, underholdning, nettkunst", mens CD-en "Interaktiv Prosess Trening" vant i klassen for "bedriftsløsninger, opplæring, intranett". Sistnevnte er et samarbeid mellom Kværner Engineering og Phillips Petroleum Co Norway og er produsert av Boxer Technologies.

Internettløsningene som ble premiert var produsert av henholdsvis NRK/SOL og Internett Kanal 1 AS. NRK Interaktiv sammen med SOL fikk prisen i klassen for "Pedagogiske program for skolen, oppslagsverk, edutainment", for sitt flermediale prosjekt "Valg 97". I "Åpen klasse", som inkluderte reklame, bedriftspresentasjoner og elektroniske aviser, fikk Internett Kanal 1 AS, prisen for sin nyhetstjeneste innenfor data, telekom, elektroniske medier og IT-finans, digi.no.

Prisene ble delt ut under ledelse av NRK Interaktivs Rita Westvik som åpnet utdelingen i Håndtverkeren i Oslo, med å spørre hva som var Internettets åpne rom. Noe av svaret ble forhåpentligvis gitt på arrangementet. Juryen, under ledelse av Computerworlds Tom Helge Berglie, benyttet Mint til også å hedre to produksjoner som juryen mente var gode bidrag for det norske språket på Internett. De to spesialdiplomene gikk til "Kunnskapsforlagets skrivestue", for som juryen sa det, "hederlig omsorg for det norske språket", mens NKS Fjernundervisning fikk det andre diplomet for "Bedre norsk i arbeidslivet".

- Et must for alle bedrifter som er registrert i Brønnøysund, mente Berglie.

Mint 98 er et samarbeid mellom Multimediaforum, NRK Interaktiv og ressurser i det norske multimediamiljøet, og arrangementet ble overført direkte på Internett.

For å oppsummere med Rita Westviks egne sluttord: "Harre klikka for deg erru på rett vei".

Til toppen