Valgdirektoratet beklager treghet i systemene på valgnatten

Valgdirektoratet går tirsdag morgen ut og beklager forsinkelser i overføringen av valgresultater på valgnatten.

Under valgnatta var det store forsinkelser på resultatene i en rekke byer. – Vi følger nøye med når kommunene fortsetter jobben med endelig telling av stemmesedlene utover dagen, sier avdelingsleder Cecilie Jacobsen Yri i Valgdirektoratet.
Under valgnatta var det store forsinkelser på resultatene i en rekke byer. – Vi følger nøye med når kommunene fortsetter jobben med endelig telling av stemmesedlene utover dagen, sier avdelingsleder Cecilie Jacobsen Yri i Valgdirektoratet. Foto: Fredrik Varfjell/NTB
12. sep. 2023 - 08:46

Forsinkelsene i overføringen av valgresultatene skyldtes ytelsesutfordringer og er nå løst, opplyser direktoratet.

– Vi har gjennom natten jobbet med å øke ytelsen i våre systemer. Vi har testet dette grundig, og tiltakene ser ut til å forbedre ytelsen. Vi følger nøye med når kommunene fortsetter jobben med endelig telling av stemmesedlene utover dagen, sier avdelingsleder Cecilie Jacobsen Yri i en pressemelding.

Under valgnatta var det store forsinkelser på resultatene i en rekke byer.

– Vi beklager hendelsen. Dette skulle aldri skjedd og hadde ingenting med kommunenes ferdigstilling av resultatene å gjøre, sier Yri.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.