Valgte Opera med rubbel og bit

Et gjennombrudd, sier Opera Software om avtalen med Vodafone.

Valgte Opera med rubbel og bit
(Bilde: Marius Jørgenrud)

Et gjennombrudd, sier Opera Software om avtalen med Vodafone.

Norske Opera Software har skrevet under en gigantisk avtale med telegiganten Vodafone om å distribuere selskapets nettlesere til alle deres kunder verden over.

Vodafone skal etter avtalen tilgjengeliggjør Opera Mini på alle sine mobiltelefoner. Totalt skal Vodafone ha godt over hundre millioner abonnenter.

- Vodafone er, kanskje med unntak av China Mobile, den største mobiloperatøren i verden og er til stede i veldig mange land. Dette er en global avtale, som gjør at de ulike teleoperatørene kan benytte seg av Operas teknologi, forteller Tor Odland, kommunikasjonsdirektør i Opera Software til digi.no.

Spesielt hyggelig synes Odland det er at selskapet har valgt hele Operas portefølje, med blant annet Opera Mini, Opera Widgets og Opera Turbo.

- Det betyr at de ser på oss som en svært strategisk partner i forhold til sin fremtid, sier Odland.

Fra før har Opera sikret seg en lignende avtale med teleoperatøren T-Mobile, som blant annet er størst i Tyskland og Østerrike. Opera Software har om lag 18 slike avtaler med ulike teleoperatører. Denne avtalen er ifølge selskapet strategisk sett helt på linje med den de har med T-Mobile.

Det betyr at de ser på oss som en svært strategisk partner i forhold til sin fremtid
- Dette er et gjennombrudd på mange måter, fordi Vodafone har et så stort globalt nedslagsfelt, sier kommunikasjonsdirektøren.

Opera Software har forpliktet seg til å levere skreddersydde utgaver av sine løsninger til telekjempen. Etter det digi.no får forklart innebærer det i all hovedsak at programvaren tilpasses de ønskene Vodafone har med tanke på valgte tjenester og branding.

- Hvis man er Opera Mini-bruker vil man kjenne igjen den grunnleggende funksjonaliteten, forsikrer Tor Odland.

- Hvor mange flere brukere forventere dere å få som en følge av denne avtalen?

- Det ligger nok i millionklassen, det må det være lov å forvente.

Tor Odland mener det er et svært positivt tegn at store operatører satser på dem.

- De legger mye av sin fremtid i Operas hender. Som iPhone har bevist, så er det internettjenestene som vil definere veldig mye av mobilutviklingen.

Vodafone vil ifølge Odland selv drifte (hoste) løsningen. Dette er et valg de tilbyr mobiloperatørene, selv om også Opera Software selv har infrastruktur for dette.

- Hovedinntektene våre ligger uansett på lisensinntekter, sier han.

Opera Software ønsker ikke å kommentere hva avtalen er verdt for dem, men børsen reagerte i går positivt på nyheten og sendte det norske teknologiselskapet opp fire prosent.

Til toppen