Vanskelig ledervalg for HP

Mange kandidater til å ta over et selskap i beit for visjoner.

Vanskelig ledervalg for HP

Mange kandidater til å ta over et selskap i beit for visjoner.

Den plutselige avgangen til HPs toppsjef Mark Hurd har utløst en mengde spekulasjoner om hvem og ikke minst hva slags person selskapet nå vil velge som øverste leder.

Gartner-analytiker Mark Reynolds mener HP bør benytte anledningen til å finne fram til en mer fargerik og visjonær toppsjef enn den strengt kostnadsfikserte Hurd. Siden Hurd har sørget for å befolke toppstillingene i HP med likesinnede, mener han det er naturlig å søke en ekstern kandidat.

Reynolds får følge av Seth Harrius, leder for hodejegerfirmaet Cook Associates (som ikke har HP som kunde). Harris uttaler til amerikansk presse at to mulige kandidater er Joe Tucci som i dag er toppsjef i EMC, og Michael Daniels, en av dem som nylig rykket opp internt i IBM til en posisjon som mulig etterfølger av Sam Palmisano i sjefsstolen der.

I og rundt HP har folk helt andre oppfatninger om aktuelle kandidater, og der utelukkes ikke et internt opprykk, ifølge bloggen til «Deal Journal», en av tjenestene til Wall Street Journal.

Blant interne kandidater nevnes:

Todd Bradley, tidligere toppsjef i Palm, og sjef for pc-satsingen i HP. Han tilkjennes ære for snuoperasjonen i pc-virksomheten, som han har gjort både lønnsom og størst i verden.

Ann Livermore har arbeidet i HP i 20 år og leder i dag alt som har med tjenester (også tidligere EDS), servere og lagring å gjøre. Livermore var aktuell kandidat i 2005 da Mark Hurd fikk toppjobben.

Cathie Lesjak er nå midlertidig toppsjef. Hun var finanssjef under Hurd, og har arbeidet med HPs regnskap og økonomi i 24 år.

Bob Wayman var midlertidig toppsjef etter at Carly Fiorina fikk sparken i 2005, og har formelt sett pensjonert seg.

I tillegg nevnes tidligere toppsjef John Joyce i investeringsselskapet Silver Lake, som har lang erfaring fra IBM og som i dag sitter i HPs styre.

Blant eksterne kandidater nevnes Ned Hooper (strategi og markedssjef i Cisco), Ray Lane (tidligere toppsjef i Oracle som forlot selskapet i 2000 etter en uoverensstemmelse med gründer Larry Ellison), Greg Brown (en av to toppsjefer i Motorola), Kevin Johnson (tidligere Windows-sjef i Microsoft, i dag toppsjef i Juniper) og Steve Elop (Office-sjef i Microsoft, tidligere toppstillinger fra Adobe og Macromedia).

    Les også:

Til toppen