JUSS OG SAMFUNN

Vanskeligere å være domenepirat fra og med i dag

Fra og med i dag, første oktober 2003, vil en egen domeneklagenemnd behandle klager relatert til domenenavn under .no-domenet.

1. okt. 2003 - 10:58

Det er kun tvister i forbindelse med registreringer foretatt etter 1. oktober 2003 som vil bli behandlet. Domeneklagenemnda består av Eirik Djønne (leder), Inger Kjersti Dørstad, Eugen Landeide, Georg P. Krog, Håkon Styri, Solrun Dolva og Knut Bolstad. Alle henvendelser til nemnda skjer gjennom dennes sekretær, Unni Solås.

    Les også:

Den nye nemnda kan behandle flere typer domenetvister. Den kan behandle klager som gjelder saksbehandlingen hos Norid, slik Norids klageorgan, NOK, gjør i dag. I tillegg kan den behandle klager på at et registrert domenenavn strider mot tredjeparts rettigheter, mot norsk rett eller feilaktig gir inntrykk av å angå offentlig forvaltning eller myndighetsutøvelse.

Disse siste klageområdene var tidligere overlatt til behandling i rettssystemet. Den nye ordningen gir partene mulighet til å prøve saken for domeneklagenemnda uten å belaste rettssystemet. En avgjørelse i nemnda kan likevel ankes inn for domstolene.

Domeneklagenemnda fungerer som et eget ansvarlig organ, uavhengig av Norid. Klager som skal til behandling sendes via Norid, som sørger for at nemnda får tilgang til nødvendig informasjon og dokumentasjon i saken. Norid er bundet av nemndas avgjørelser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.