Vant gigantavtale med NAV

IT-konsulenter skal sikre etatens IT-ressurser og kompetanse.

Nina Aulie, IKT-direktør i NAV, har delt ut en storkontrakt til IT-konsulentene i Steria. Sammen med Acando og Ciber skal de hjelpe NAV med rollen som systemintegrator. Avtalen har en løpetid på seks år og har en verdi på mellom 650 og 800 millioner kroner. Bildet er fra digi.nos "Toppmøte Offentlig Sektor" tidligere i år. Der presenterte Nina Aulie NAVs utfordringer til et stort antall IT-leverandører.
Nina Aulie, IKT-direktør i NAV, har delt ut en storkontrakt til IT-konsulentene i Steria. Sammen med Acando og Ciber skal de hjelpe NAV med rollen som systemintegrator. Avtalen har en løpetid på seks år og har en verdi på mellom 650 og 800 millioner kroner. Bildet er fra digi.nos "Toppmøte Offentlig Sektor" tidligere i år. Der presenterte Nina Aulie NAVs utfordringer til et stort antall IT-leverandører. (Bilde: Per Ervland)

IT-konsulenter skal sikre etatens IT-ressurser og kompetanse.

Som digi.no skrev forrige uke skal NAV bli sin egen systemintegrator. Det betyr at de vil sikre seg kompetanse på alle sine systemer i eget hus, med egne ansatte. For å hjelpe seg i dette arbeidet har de inngått en gigantisk konsulentavtale med Steria.

– Steria har fått jobben med å sørge for at NAV har tilstrekkelig ressurser og kompetanse til å gjennomføre et omfattende IKT-moderniseringsprogram. Kontrakten er verdt mellom 650 og 800 millioner kroner over seks år, melder selskapet i en pressemelding til digi.no.

Steria vinner kontrakten sammen med underleverandørene Acando og Ciber.

– NAV skal igjennom en stor og viktig IKT-modernisering, noe som stiller store krav til organisasjonen. Steria blir NAVs samarbeidspartner på kundesiden. Vi skal bistå NAV med gjennomføringen av moderniseringsprogrammet og med at alle øvrige oppgaver i etaten ivaretas, sier en strålende fornøyd Trygve Solem, direktør for forretningsutvikling i Steria.

Steria vil selv direkte ha ansvar for fire av de fem fagområdene som det skal leveres tjenester på: forretningsrådgivning, prosjektledelse, teknisk bistand og testing, mens underleverandør Acando får hovedansvaret for arkitektur, melder selskapene.

I forslaget til statsbudsjett for 2013 ble NAV en av budsjettvinnerne. De ble tildelt rundt 750 millioner kroner for at NAV kan fortsette sitt omfattende moderniseringsprogram, som kanskje er det mest omfattende i Norge.

    Les også:

Til toppen