Vant i indisk rett

Telenor får kjempe om nye lisenser.

Vant i indisk rett
Telenor og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas risikerer å tape rundt 17 milliarder kroner. Pengene er tapt hvis mobilgiganten ikke sikrer seg nye lisenser i India. Bilde: Marius Jørgenrud

Telenor har fått grønt lys av en indisk rettsinstans i Gurgaon til å legge inn bud på mobillisenser uten sin indiske partner Unitech.

Tirsdag avviste en indisk domstol i Gurgaon en anmodning fra Unitech om å hindre Telenor fra å kunne samarbeide med et annet indisk selskap i den kommende lisensaksjonen. Dermed er det nå åpent for at Telenor kan delta i lisensauksjonen, enten alene eller sammen med en ny partner, skriver Dagens Næringsliv.

Auksjonen av nye mobillisenser i India er utsatt til november. Telenor må kjøpe nye mobillisenser til datterselskapet Uninor etter at indisk høyesterett i vinter kansellerte alle mobillisenser som ble delt ut i 2008, deriblant Uninors.

De indiske mobillisensene auksjoneres bort 12. november. Flere analytikere mener at Telenor må betale over sju milliarder kroner i de ni utvalgte områdene Telenor har prioritert i India.

Telenor har investert rundt 17 milliarder kroner i India. Disse pengene vil være tapt hvis Telenor ikke får budet på de nye lisensene.

Onsdag legger Telenors ledelse fram konsernets framtidsutsikter på selskapets kapitalmarkedsdag. (©NTB)

    Les også: