Vant norsk informatikk-olympiade

Skal måle krefter med verdens beste i Tyskland og Australia.

Vant norsk informatikk-olympiade
Nils Barlaug, med hettegenser helt ytterst til høyre, gikk igjen seirende ut fra den norske inforamtikk-olympiaden som ble arrangert denne helgen. Nå skal han forsvare Norge i Tyskland og Australia. Bildet er hentet fra informatikk-olympiaden som gikk av stabelen i Italia i fjor. Bilde: Åsmund Eldhuset (delegasjonsleder)

Denne helgen gikk finalen i Norsk Informatikk-olympiade av stabelen i Bergen. 22 unge programmeringstalenter var samler for å konkurrere om å komme videre til internasjonale stevner.

De fire beste i konkurransen ble kvalifisert til den internasjonale informatikk-olympiaden i Brisbane, Australia mens de seks beste ble kvalifisert til den baltiske informatikk-olympiaden som arrangeres i Rostock rett over påske.

Etter flere timers intens programmering var det Nils Barlaug (Valler VGS) som toppet resultatlistene i Bergen, lørdag. Han kom inn med 350 poeng og vant foran Fredrik Anfinsen (Foss VGS) og Arne Lyngstad Sund (Ringerike VGS), som hadde henholdsvis 280 og 250 poeng. Fjerdeplass ble tatt av Sondre Sortland fra Bergen Handelsgym med 230 poeng mens Ingerid Marie Fosli (St. Olav VGS) og Terje Stavnem (Tryggheim Skular) delte femteplassen med 210 poeng.

Nils Barlaug gjorde det også godt i fjorårets konkurranse. Han ble den beste norske deltageren under informatikkolympiaden i Italia i fjor. Der endte han på en 185. plass. Les mer om den konkurransen her.

Norsk Informatikk-olympiade (NIO) er en konkurranse i å skrive dataprogrammer som løser problemer. Alle elever som går i videregående skole, eller lavere trinn, om som ikke er eldre enn 20 år per 1. juli 2013, kunne delta. Norge har ingen stor tradisjon for å gjøre det stort i slike konkurranser. Det er også illustrerende for den norske interessen at Norsk Informatikk-olympiade fikk blankt avslag på støtte fra Utdanningsdepartementet i fjor. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen valgte heller å støtte norske deltagere i Yrkes-VM med store pengebeløp.

Oppgavene deltagerne skulle løse i den norske informatikk-finalen, i løpet av fem hektiske timer, kan du finne på denne nettsiden. Her kan du også sjekke ut resultatene fra dette og tidligere arrangementer.

Les mer om: