Vant ny gigantkontrakt med Nav

Skal levere pc-utstyr for 200 millioner kroner.

Atea-direktør Steinar Sønsteby har all grunn til å smile. Med nok en diger Nav-kontrakt er en av deres største kunder blitt enda større.
Atea-direktør Steinar Sønsteby har all grunn til å smile. Med nok en diger Nav-kontrakt er en av deres største kunder blitt enda større. (Bilde: Per Ervland)

Skal levere pc-utstyr for 200 millioner kroner.

Nav eller Arbeids- og velferdsforvaltningen er med sine 14 000 offentlig ansatte fordelt over 550 kontorer en av landets største innkjøpere av informasjonsteknologi.

Atea har nå vunnet en fireårig rammeavtale om leveranse av pc-er, tynne klienter, skjermer, skrivere, nettbrett, mobiltelefoner og tilleggsutstyr til etaten.

Selskapet estimerer at avtalen, som også inkluderer service- og vedlikeholdstjenester, er verdt nærmere 200 millioner kroner. Det fordrer full uttelling av kontraktsperioden som er tildelt for to år med opsjon på to.

Dette er en avtale Atea aldri tidligere har hatt. Ved forrige korsvei for fire år siden vant de ikke frem i konkurransen. Den gangen gikk avtalen til Logica.

- Vi har hatt leveranser til Atea på flere områder, men ikke innen det de kaller brukerutstyr. Nå skal vi levere alt fra pc-er og andre formfaktorer til skrivere og tjenestene rundt. Det synes vi er superspennende, sier Atea-direktør Steinar Sønsteby til digi.no.

Avtalen kommer i tillegg til en annen stor Nav-kontrakt Atea knep tidligere i år, hvor de skal levere programvare og konsulenttjenester for 70 millioner kroner.

Den store taperen er Logica, som for fire år siden vant begge disse kontraktene.

Nav seiler nå opp som en av Ateas aller største kunder.

- De er ikke den største kunden vår, men nå begynner det å nærme seg, sier Sønsteby.

    Les også:

Til toppen