AVTALER & KONTRAKTER

Vant storkontrakt med Forsvaret

Bouvet varsler masseansettelser.

5. apr. 2011 - 10:12

IT-konsulentselskapet Bouvet melder at de har vunnet en stor rammeavtale med Forsvaret. Kontrakten omfatter applikasjonsutvikling og integrasjonstjenester.

Det oppgis at avtalen gjelder for to år med opsjoner på opptil to år, med en antatt årlig verdi på 30 millioner kroner.

- Vi skal hjelpe Forsvaret med å videreutvikle systemene de har innenfor ulike teknologiske plattformer. Dette er ikke ett stort prosjekt, men tjenester innenfor mange systemområder, sier Bouvet-direktør Sverre Hurum til digi.no.

Konsulentene vil trolig måtte arbeide ved Forsvarets anlegg på Kolsås i Oslo, der de vil bidra til å forvalte en bred portefølje av IT-systemer.

Trenger nye hoder: Sverre Hurum, administrerende direktør i Bouvet. <i>Bilde: Nicki Twang</i>
Trenger nye hoder: Sverre Hurum, administrerende direktør i Bouvet. Bilde: Nicki Twang

- Det er mye innenfor .Net, Java, SAP ERP-løsninger, samt integrasjoner mellom ulike systemer. Arbeidet vil også omfatte det vi kaller kundeopplevelser eller brukskvalitet, sier Hurum.

Bouvet har i mange år hatt gode relasjoner og andre avtaler med Forsvaret, men denne kontrakten er deres største med denne kunden til nå.

Må ansette

Bouvet har vokst med rundt 100 konsulenter årlig gjennom flere år, og nå varsler toppsjef Sverre Hurum av veksten fortsetter.

- Vi må ansatte mange mennesker, ikke bare på grunn av denne avtalen. Vi har vokst mye de siste årene men er fremdeles i underskudd på folk. Med avtalene vi har vunnet må vi i hvert fall ansatte hundre i løpet av inneværende år, kanskje mer.

Selskapet har etter det digi.no erfarer nå rundt 650 ansatte, spredt over 12 kontorer i Norge og Sverige. I motsetning til en del andre konsulenthus har de ikke satset på offshoring, men samarbeider i flere tilfeller med større og mindre konsulentfirma eller frittstående konsulenter, som hyres inn under Bouvet-hatten.

Behovet for nye ansatte gjelder arkitekter og utviklere på både .Net, Sharepoint, SAP, men også innen Java og Oracle. Bouvet har utmerket seg særlig innen brukskvalitet, altså utvikling av brukervennlige løsninger, og også på dette området skal det være behov for rekruttering.

- Noe av grunnen til at vi har klart å vokse såpass mye er at vi har en regional tilstedeværelse med kontorer mange steder. Det har bidratt til å holde en lav turnover på åtte prosent, sier Hurum.

Bouvet omsatte for 710 millioner kroner i 2010 og fikk et driftsresultat på pene 64,7 millioner kroner. Det gir en margin på 9,1. I fjerde kvartal økte den til hele 11,2 prosent. Målet fremover er å holde driftsmarginen på over 10 prosent, ifølge selskapet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.