ANALYSER

Vantro over påstått Nokia-nettbrett

Analytikere forstår ikke hvordan det skal kunne lykkes.

Bilde av en angivelig Windows RT-nettbrett fra Nokia.
Bilde av en angivelig Windows RT-nettbrett fra Nokia. Bilde: digi-wo.com
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. aug. 2013 - 11:19

Nettbrettmarkedet, hvor Apples dominans er i ferd med å slippe taket, er stadig voksende og dermed attraktivt for enda flere aktører. Mye tyder på at Nokia har planer om å entre dette markedet. I slutten av forrige uke kom det nye rykter som forteller at en lansering kan skje allerede i september.

Men flere analytikere virker skeptiske til ryktene, som forteller at nettbrettet skal være basert på Windows RT.

– Først og fremst har operativsystemet vært en flopp, det er ingen tvil om dette. Valget av Windows RT er underlig, sier Malik Saadi, analytiker i Informa Telecoms & Media, til IDG News Service.

Saadi mener at det ikke er særlig fornuftig av Nokia å satse på nettbrett nå, så lenge selskapet fortsatt sliter med å få skikkelig fart på salget av selskapets Windows Phone-baserte Lumia-mobiler.

– På dette stadiet er det virkelig risikabelt for Nokia å entre nettbrettmarkedet, sier Saadi. Han legger til at dersom Nokia virkelig vil inn på nettbrettmarkedet, burde selskapet velge Windows 8 framfor Windows RT.

Saadi får støtte av Ben Wood, forskningsdirektør i CCS Insight.

– Jeg finner det svært overraskende at Nokia ønsker å lansere et Windows RT-nettbrett. En viktigere prioritering er en smartmobil med minst 5 tommers skjerm, mener Wood.

Han kan bare se én eneste fornuftig grunn til at Nokia skulle gjøre dette, og det er at selskapet har mottatt en stor ordre om et slikt produkt fra en stor teleoperatør.

Microsoft har ikke kommet med egne tall om salget av Windows RT-enheter, men allerede tidlig i vår var det mye som tydet på at Microsofts egne Surface RT-brett var modellen som solgte klart best. I ettertid har det blitt klart at salget av Surface RT-brettene har skrumpet svært mye inn. Ifølge IDC ble totalt levert 200 000 Windows RT-nettbrett i andre kvartal i år, noe som er langt færre enn de antatt 1,2 millioner Windows RT-brettene som ble levert i november og desember i fjor.

Asus er blant de opprinnelige leverandørene av Windows RT-brett som rett og slett har gitt opp. Microsoft skal derimot ha planer om en ny generasjon med Surface RT-brett, noe som utvikles i samarbeid med Nvidia.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.