BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vårens vakreste for datanerder

Dataamatørforeningen (DAF) arrangerer lørdag sin årlige auksjon på annenhånds datautstyr. Utstyr for mellom 150 og 200 tusen skal aksjoneres bort og selges, og dataamatørforeningen tror begivenheten vil trekke til seg mellom 200 og 300 datafrelste. For oss er dette vårens vakreste eventyr, sier formann i DAF, Jan Erik Fjellheim til digi.

Eirik Flaa
18. apr. 1997 - 16:00

Lørdag 19. april går den årlige auksjonen til Dataamatørforeningen av stabelen. Arrangementet, som har eksistert i ti år, blir arrangert på Ellingsrud skole og det er ventet at mellom 300 og 400 datainteresserte vil dukke opp. Omsetningen har pleid å ligge på et sted mellom 150 og 200 tusen kroner, og det er sannsynlig at dette også vil være tilfellet i år

- Det er vanskelig å gi noe anslag på forhånd. Vi har foreløpig ikke full oversikt over hvor mye utstyr som er lagt ut for salg, og det pleier å komme mye i siste liten. Anslagsvis vil det ligge på samme nivå som i fjor, sier formannen i DAF, Jan Erik Fjellheim. Fjellheim, som også er leder DAF-auksjonen, kan likevel garantere mange godbiter for de som møter opp.

- Computer 2000 vil auksjonere bort en del Pentium Pro-maskiner. I tillegg har vi et parti nye skjermer for bærbare maskiner. Jeg tror det er gode muligheter for å gjøre et røverkjøp, sier Fjellheim og legger til at han under tidligere arrangementer har sett mange lykkelige datanerder på vei ut fra auksjonen.

- Ifjor traff jeg en som hadde sikret seg en docking stasjon til sin bærbare PC for usle 100 kroner, sier han og forteller at det ikke bare er nye og eksklusive produkter som vil bli solgt.

- Eldre maskiner og periferiutstyr vil bli solgt på et separat loppemarked. Her kan det være mye å hente for entusiaster som liker å skru og mekke, sier Fjellheim.

Hovedtyngden av utstyret som går under hammeren på auksjonen er levert av større selskaper som foretar utskiftninger av sin maskinpark. I tillegg er det mange datafirmaer som selger ukurante og utdaterte varer.

Auksjonen åpner klokken 10:30, og holder åpent helt til aktiviteten faller.

- Ifjor stengte vil klokken 17:00, året før klokken 23:00, avslutter Fjellheim.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.