Varsler DLD-omkamp

Frp, Krf og Venstre vil stanse direktivet etter valget.

Varsler DLD-omkamp
VIL HA OMKAMP: Venstre-leder Trine Skei Grande på en markering på Stortinget mot det omstridte EU-direktivet. Bilde: Marius Jørgenrud

Både Frp, KrF og Venstre varsler omkamp om datalagringsdirektivet som ble vedtatt i 2011. I Høyre tror man ikke de potensielle regjeringspartnerne får gjennomslag i eventuelle regjeringsforhandlinger.

Datalagringsdirektivet (DLD) ble vedtatt innført i Stortinget etter at Arbeiderpartiet og Høyre inngikk et kompromiss. Alle de andre partiene stemte imot, og Høyres mulige samarbeidspartnere etter høstens stortingsvalg vil fortsette sitt arbeid mot direktivet, også i en borgerlig regjering med Høyre, skriver Nationen.

Venstre vil prioritere omgjøringen av direktivet høyt i eventuelle regjeringsforhandlinger og får med seg både KrF og Frp.

Høyre-nestleder Jan Tore Sanner tror imidlertid ikke at en borgerlig regjering kommer til å gå inn for å stanse direktivet fra å bli innført i norsk lov.

– Det er god tradisjon i Norge for å respektere Stortingets vedtak, så DLD blir nok stående med en borgerlig regjering, sier Sanner. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: